HDP baraj için süreci feda etti

Güncelleme Tarihi:

HDP baraj için süreci feda etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 01:39

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin barajı geçmek için çözüm sürecini feda ettiğini belirterek, gelinen noktada sürecin türbülansa girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı Editör Masası’nın toplantısına konuk olan Akdoğan, özetle şunları söyledi:

TABANIN HESAP SORMASI LAZIM

HDP’nin hiçbir karşılığı yok. Görülüyor, koalisyon denklemlerinde yeri yok, çözüm süreci konusunda herhangi bir yaptırımı yok, hiçbir anlam ifade etmeyen bir pozisyonu var. Seçimden önce ben defalarca ‘AK Parti varsa çözüm süreci var’ dedim. ‘AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olursa bu meseleler hızlı bir şekilde yoluna girer’ dedim. Ama oyu sen alacaksın, bütün her şeyi de AK Parti yapacak. Ben diyorum ki, HDP tabanı Kürtler, bunlara sebep olan yöneticiler hakkında çok ciddi şekilde bunlara hesap sormaları lazım, sıkıştırmaları lazım.

HDP HAVAYA UÇURDU

Çözüm sürecinin düşmanları olarak adlandırabileceğimiz statüko cephesi bu son seçimden önce HDP’yi bir proje olarak, taşeron şekilde kullandı. HDP barajı geçmek için bu bloku kaldıraç olarak kullandı ve karşılığında da süreci de havayı uçurmuş oldu.
Güveni tamamen yıktılar. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu aktörlerle bu kadar alavere dalavere yapan sürece ihanet eden aktörlerle bu sürecin nasıl devam ettirileceği bu bir muammadır. Onların bir gücü, yetkisi varsa örgüte çağrı yapsınlar, örgüt Türkiye’yi terk etsin, silahları bıraksın. Ondan sonra konuşulacak bir şey varsa konuşulur.

Haberin Devamı

ÖCALAN, SOPAYLA KOVALAR

Terör örgütü, HDP, Öcalan’ın silahları bırakma çağrısına hep ayak diremiştir ve Öcalan’ın şubat başında verdiği ‘Silahları bırakmak için kongre toplayın’ çağrısını üç hafta geciktirmiştir. Öcalan sözlü, yazılı, imzalı her türlü mesajını vermiştir ancak HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir. Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. ‘Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti’yle koalisyona karşı’. Külliyen bunlar yalan. Öcalan’ın adını kullanarak sürekli toplumu kandırıyorlar. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon diye bir konu var mıydı ki Türkiye’de, Öcalan ‘onunla yapın şununla yapın’ desin. Öcalan bunları muhtemelen yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, ‘Her şeyi mahvettiniz’ diye.

HDP eksen kayması yaşadı. HDP, Diyarbakır’dan Cihangir’e istikameti çevirdi. Cihangir sokağına girdiklerinde bütün bu çözüm süreci başka bir yere savrulmuş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!