Hayri Caner vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Hayri Caner vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk sinemasına uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve yazar olarak hizmet eden Hayri Caner 62 yaşında öldü. Alkole bağlı sarılık ve siroz teşhisiyle kaldırıldığı hastanede vefat eden Caner, Yeşilçam anılarını ve sinema eleştirilerini ‘Yeşilçam Filmleri-Türkan Şoray’ın Kucağındaki Ölü Martı kitabında toplamıştı.

Türk Sineması'nın tanınmış karakter oyuncularından Hayri Caner, 62 yaşında İstanbul'da vefat etti. Cihangir'deki evinde yalnız yaşayan Caner'den bir süredir haber alamayan arkadaşları, 3 Mayıs günü sanatçının evine gitti. Evde koma halinde bulunan Caner, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada, yoğun bakım servisinde, aşırı alkole bağlı siroz ve sarılık teşhisiyle üç gündür tedavi gören Caner, tüm müdahalelere rağmen önceki gece hayata veda etti. Caner'in cenaze işlemleri tamamlanırsa, bugün toprağa verilecek.

1936 yılında İstanbul'da doğan Hayri Caner, bir süre Çapa Eğitim Enstitüsü'nde okudu. 1954 yılında Tarık Buğra'nın yönettiği Türkiye Spor Gazetesi'nde spor öyküleri yazarak gazeteciliğe başladı. Aynı yıl Akşam Gazetesi'nde film eleştirmenliğine başladı. Si-Sa (Sinema Sanatı), AS (Akademik Sinema), Sinema Ekspres, Film Market (Londra) ve Film Market (İstanbul) dergilerini kurdu.

Sinemaya 1962 yılında Mahalle Arkadaşları adlı filmle başlayan Caner, kısa sürede değişik fiziği ve yeteneğiyle karakter rollerinin aranan oyuncusu oldu. Vur Gözünün Üstüne filmiyle oyunculuğun yanı sıra yönetmenliğe de başlayan Caner, 1974-1980 yılları arasında Londra'da yaşadı. Yeşilçam anılarını ve çeşitli gazetelerde yazdığı film eleştirilerini, Yeşilçam Filmleri-Türkan Şoray'ın Kucağındaki Ölü Martı kitabında topladı. Yeşil Gözlü Melek adlı bir roman yazdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!