Hayret ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Hayret ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci eşi Abdi İpekçi'yi öldüren Ağca'nın aftan yararlanması Sibel İpekçi'yi de isyan ettirdi. ‘‘Hayretle izliyorum’’ diyen Sibel İpekçi, ‘‘Ama burası Türkiye. Yasanın Cumhurbaşkanı'nın önüne gitmesini bekliyorum’’ diye konuştu.

HAZIRLANAN af yasa tasarısıyla gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın da cezaevinden çıkmasının gündeme gelmesi, İpekçi Ailesi'ni isyan ettirdi. Merhum Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi, ‘‘Gelişmeleri hayretle, ama çok da şaşırmadan izliyorum. Şimdi yasanın Cumhurbaşkanı Sayın Sezer'in önüne gitmesini bekliyorum’’ dedi.

Eşinin katili Ağca'nın, bu affa sokulması için uzun zamandır sürdürülen çabaları ibretle izlediğini, artık hiçbir gelişmenin de kendisini şaşırtmadığını belirten Sibel İpekçi şöyle konuştu:

‘‘Katillerin dışarı salıverilmesi yolundaki çalışmalar zaten sürdürülüyordu. Ben bunları bekliyordum, şaşırmıyorum. Burası Türkiye. Ama onlar affetse ne olur, affetmese ne olur.’’

‘‘Kuşkusuz sizin görüşünüz önemli’’ dediğimizde ise Sibel İpekçi'nin yanıtı kısa oldu:

‘‘Ben affetsem ne olur, affetmesem ne olur. Abdi'yi bana geri getiremezler ki. Suçluyu suçuyla salacaklar, o kadar.’’

İpekçi Ailesi'nin avukatı Turgut Kazan da, yapılan af çalışmaları karşısında, ‘‘Bunlar nasıl bir düzenlemedir. Yanlışlıklar ve haksızlıklarla dolu bir dizi çalışma yapılmakta’’ dedi. Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÖZÜN AYDIN TÜRKİYE

‘‘Gözün aydın Türkiye, Ağca da serbest kalıyor. Sorun sadece Öcalan sorunu değildir ki. Şartlı salıverilme kurumu böylesine yanlış işletilemez. Eğer iyileştirme diyorsak, bu kişiden kişiye değişir. Eli kanlı bir katil, tasarlayarak adam öldüren bir katil, şartlı salıverilir mi? Bunun üzerinde daha çok düşünülmesi gerekirdi. Şimdi Ağca şartlı salıverilecekmiş. O zaman diyoruz ki, gözün aydın Türkiye, bir de mehdimiz olacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!