Hayırlı buluyorum, yola devam

Güncelleme Tarihi:

Hayırlı buluyorum, yola devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:58

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, neticeyi hayırlı bulduğunu belirterek, paketi geri çekmeden aynen yola devam edeceklerini söyledi. Bir gazetecinin “Yola devam mı?” sorusuna sinirlenen Erdoğan, “Ne demek yola devam mı?” karşılığı verdi. Erdoğan, “Paketin geri çekilmesi söz konusu mu?” sorusunu ise “Hayır hayır kesinlikle yola devam” diye yanıtladı. Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

AK PARTİ'YE OYLAMA ŞOKU / FOTO GALERİ

  

Milletvekili arkadaşlar oylamalarda hakları olan iradelerini kullandılar, ortaya koydular. Biliyorsunuz kulübelere kimin dikta ile tatbikat uyguladığı burada çok güzel ortaya çıkıyor. Benim bu noktada arkadaşlarıma ne denli bir dikta uyguladığım ortada. Ama kendi milletvekillerine grubuna inanmayanların milletvekillerini kulübeye dahi göndermeyenlerin demokratik anlayışlarının da ne olduğu gayet güzel bir şekilde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ben demokratik parlamenter sistemin bir gereği olan bu neticeyi hayırlı buluyorum. Fakat tabii gönlüm bundan yana değil. Çünkü bizim gönlümüz bu ülkede siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduğu için ülkemizin kapatılmış siyasi partiler mezarlığı olmasını istemiyoruz. Böyle bir şeyi düşünmüyoruz.

Kanaatimiz belli

Siyaseti yapanlar gayet rahat yapsınlar, huzurlu yapsınlar. Demokles’in kılıcı devamlı başlarında sallanmasın, hep bunu konuştuk, bunu söyledik ve siyasi geçmişimizin içerisinde biz bunların bir çoğunu zaten yaşadık, yaşıyoruz. ‘Eğer bu noktada tenzih edilmesi gerekenler varsa bunlar siyasette suçu işleyenler olmalıdır diye’ bunları da hep her zaman söyledik dile getirdik. Bizim bu kanaatlerimiz de bellidir. Bu oylamada böyle bir netice çıkmıştır. Ve sonuna kadar yolumuza yine aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Erdoğan, şok oylamanın ardından 7 bakan ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in katıldığı toplantıda durum değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, ardından da Meclis grubunu bu sabah olağanüstü toplantıya çağırdı. Erdoğan, ikinci tur oylamaların başladığı pazar günü de grubunu olağanüstü toplamıştı.
AK Parti’deki firelerini neden kaynaklandığı konusunuda yapılan değerlendirmelerde çoğunluk, “Bölücülük suçu işleyen parti bile kapatılamayacak” görüşüne sahip, AK Partililerin bu maddeye oy vermediği yorumu yapıldı. Partinin, milliyetçi kanadını temsil eden 10 kadar milletvekilinin parti kapatmanın “Bu kadar zorlaştırılmasına” karşı çıktığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!