'Hayır diyene saygı duyarız'

Güncelleme Tarihi:

Hayır diyene saygı duyarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 23:37

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi getiren yeni Anayasa referandumuyla ilgili, “Biz ‘hayır’ diyene, ‘evet’ diyene saygı duyduğumuz gibi saygı duyarız. Kimler ‘hayır’ diyor bu önemli” diye konuştu. Erdoğan, Denizli’de düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİ YEDİLER
“Yapacağımız iş gayet basit. Ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski mi yeni mi? 1960 darbesinin ardından ülkemizde öyle bir sistem kurulmuştu ki hiçbir sorumluluğu olmayan ama geniş yetkilerle donatılmış cumhurbaşkanları ile başbakanlar birbirlerini yemişlerdir. Hepsi çift başlılıktan rahatsızdı. Bakıyorsunuz Mustafa Kemal, İsmet İnönü ile kavgalıydı ve istifasını dahi istemişti. Bunları bu ülke yaşadı. Aynı şekilde İnönü kendi başbakanı ile kavgalıydı. Menderes’ten sonra istikrar geldi.

SİZE RAHAT OLMAYACAK
Ana muhalefet ‘Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu?’ diyor. İşte o dönemlerde Türkiye koalisyonlarla, cumhurbaşkanı-başbakan kavgalarıyla uğraşıyordu ey Kılıçdaroğlu. Bizler ülkemizi sıçrattık. Bunların herkes uzaya giderken meşgul oldukları şey Gezi Parkı’nda oynamaktı. Şu andaki muhalefetin bu ülkede terör estirdiği zamanları biliriz. Bunlar Menderes idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardı. Bunlarda demokrasi yok. İşte Avrupa Almanya’sında, Hollanda’sında demokrasi mi var? İsviçre’sinde, Belçika’sında demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. İnanç özgürlüğü adına bir şey yok. Sabah gazetesinin Avrupa baskısı Daily Sabah’ın AP’ye girmesini yasakladılar. Hani sizde medya özgürlüğü, basın özgürlüğü vardı, niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz.

EY DEVLET NEREDESİN
Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ de o sana ‘faşist’ dediği zaman, ‘Nazi’ dediği zaman rahatsız ol. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ dediğiniz sürece Tayyip Erdoğan da sizlere ‘faşist’ de diyecek, ‘Nazi’ de diyecek. Bizim Avrupa’daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu? Ey devlet sen neredesin? Neden bunlara müsaade ediyorsun? Camilerin camları çerçeveleri indiriliyor, niye bunlara müdahale etmiyorsunuz.

Bakınız biz ‘hayır’ diyene, ‘evet’ diyene saygı duyduğumuz gibi saygı duyarız. Kimler ‘hayır’ diyor bu önemli. Bak Kandil’deki PKK terör örgütünün başındaki ‘hayır’ diyor. İmralı’daki ‘hayır’ diyor. Pensilvanya’daki FETÖ’cü ‘hayır’ diyor. ‘Hayır’ diyenin bunu iyi düşünmesi lazım: ‘Ben kimlerle beraberim.’ Kişi sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu; mesele bu. Dün akşam (önceki akşam) Kanal D ve CNN Türk’te 1.5 saat açık açık anlattım. Niye ‘Evet’ dediğimizi anladınız değil mi? Şüphe kaldı mı?

PARTİM BENİ ADAY YAPARSA
Seçim Kasım 2019’da yapılacak. Eğer partim beni kalkar da aday yaparsa milletim de teveccüh gösterirse o zaman beraber yürürüz, başka birine teveccüh gösterirse o gelir yönetir. Bu sistemin işleyişi konusunda en büyük güvencem sizsiniz, millettir millet. Karşı çıkanların asıl itirazı sistemin kendisi değildir. Bugünlere demokrasi ile gelindi. Bundan sonra da yolumuza demokrasi ile devam edeceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!