Haydi tiyatroya

Güncelleme Tarihi:

Haydi tiyatroya
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Tiyatrolar Günü'nün geleneksel bildirisini bu yıl gazeteci- yazar Çetin Altan hazırladı.

Altan, bugün tüm tiyatrolarda okunacak bildirisinde, tiyatronun 6 milyar nüfuslu dünyaya, insandaki tılsımlı yaratıcılığı bir kez daha anımsattığını belirtiyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle tiyatrolar perdelerini ücretsiz olarak açacak. Bunun dışında gün boyunca çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Ne, nerede?

Akmerkez'de Mastercard sponsorluğunda saat 18.00'den itibaren bir tiyatro organizasyonu düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nün sahneye koyacağı üç oyun Akmerkez Food Court Video Wall'da sahnelenecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenen MSM Ödülü, Müjdat Gezen Sanat Merkezi binasında Zuhal Olcay'a verilecek. 18. Geleneksel İsmail Dümbüllü Ödülü'nü ise Rasim Öztekin alacak.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı ilk defa Vasfi Rıza Zobu adına Gençlik Ödülü başlatıyor. Hadi Çaman Tiyatrosu'nda verilecek olan ödülü Tolga Çevik alacak.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kadıköy Tiyatro Günleri de dün başladı. Etkinlik kapsamında Atacan Sanat Merkezi'nde sahnelenecek olan 5 oyun tüm tiyatroseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Afife Jale'nin adını taşıyan, Ortaköy'deki 200 kişilik Afife Jale Sahnesi bugün açılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!