Haydarpaşa'dan tren kalkmadı

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşadan tren kalkmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 08:17

Kamu Emekçilerinin 25 Kasım'da gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eylemi sonrası açığa alınan 16 TCDD görevlisinin işe iadesi için arkadaşları eyleme gitti. Eylem nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan tren kalkmadı.

Haberin Devamı

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, dün akşam saat 22.00'da iş bırakarak, 16 kişinin göreve iadesi için eyleme gitti. Eylem nedeniyle saat 22.00'da İstanbul-Ankara seferini yapacak olan Anadolu Ekspresi ve 22.30'da İstanbul-Ankara seferini yapacak olan Ankara Akspresi kalkmadı. Yetkililer seferlerin aksamaması için girişimlerde bulundu ancak eylemciler, 3 gün tren kalkışına izin vermeyeceklerini söylediler. Anadolu Ekspresi'ni hareket ettirmesi için başka bir yerden getirtilen makinist de eylemcilerin tepkisi üzerine trene binmekten vazgeçti. Ankara Ekspresi'nin önü ise karşı yönden gelen başka bir tren tarafından kapatıldı.

POLİS İŞÇİLERİ ÇEMBERE ALDI
Seferlerin aksaması ve eylemcilerin başka makinistleri trenleri kullanmaları yönünde uyarmaları üzerine polis garda yoğun güvenlik önlemi altı. Ankara Ekspresi yolcuları da Anadolu Ekspresi'ne kaydırıldı. Polis, eylemcilerin etrafında çember oluşturarak, tren kalkışlarına engel olmamaları için önlem aldı. Yetkililer Anadolu Ekspresi'nin sefere çıkmaya hazırlandığını belirttiler.

Haberin Devamı

Eylemciler adına bir açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Şube Başkanı Hasan Bektaş, “Bütün emekçiler eylem yaptı. Hiçbir iş kolunda işten çıkarma yaşanmazken, bizim arkadaşlarımız işten çıkartıldı. Arkadaşlarımız görevlerinin başına dönene kadar eylemi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öte yandan trenlerin hareket etmesini bekleyen yolculardan bazıları eylemi destekledikleri söylerken, ancak bunun bilet alırken yolculara bildirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Bazı yolcular ise seyahat haklarını engelledikleri gerekçesiyle eylemcilere tepki gösterdi.

Ankara'da ameliyat olacak olan kızının yanına gitmek için yola çıktığını söyleyen İfazet Şengül, “Kızım ameliyat olacak. Neden bizi mağdur ediyorlar” diyerek eylemcilere tepki gösterdi.

ANKARA EKSPRESİ YOLA ÇIKTI

Haydarpaşa Garı'nda başlatılan eyleme polis müdahale etti. Eylemciler gar dışına çıkartıldı. Yaşanan arbede sırasında 4 sendika üyesi gözaltına alındı. Eylemcilerin gar dışına çıkarılmasının ardından Ankara Ekspresi gecikmeli de olsa seferine başladı. Yetkililer, Anadolu Ekspresi'nin de hazırlıkların ardınadan sefere başlayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!