Haydarpaşa Numune önünde gösteri

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşa Numune önünde gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 14:31

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve oda üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın klinik şef ve şef yardımcıları kadrolarının belirlenmesinde adil bir düzenleme gerçekleştirmesi istemiyle basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ellerinde “Sınavsız şef atamasına hayır”, “Atamalar için bilimsel, adaletli ve liyakata dayanan kurallar istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan grup, Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi önünde toplandı.

Daha sonra İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Oda Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Sağlık Bakanı'na, profesör ve doçentleri hiçbir sınava tabi olmadan şef ve şef yardımcılığı kadrolarına atama olanağı verecek yasa tasarısının Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildiğini” kaydederek, “söz konusu yasa tasarısının siyasi kadrolaşmaya imkan tanıdığını, ancak buna rağmen tasarının aynı şekliyle yine TBMM'den geçirilmeye çalışıldığını” savundu.

Çerkezoğlu, “iktidarın, Avrupa Birliği'nin (AB) tıpta uzmanlık için geçerli kurallarını hiçe saydığını ve sanki özel kalem müdürü atar gibi şef atamaya kalkıştığını” ileri sürdü.

Haberin Devamı

Şef ve şef yardımcılığı kadrolarına herhangi bir nesnel değerlendirmeye tabi olmadan tamamen sağlık bakanlarının öznel değerlendirmeleriyle atama yapılmasına yönelik çabalardan vazgeçilmesini isteyen Çerkezoğlu, şimdiye kadar usulüne uygun olmayan sınavlarla yapılan şef ve şef yardımcısı atamalarının da bir an önce geri alınması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!