Haydar Dümen mahmekeye zorla getirilecek

Güncelleme Tarihi:

Haydar Dümen mahmekeye zorla getirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 16:00

İnsan üzerinden deney yapma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Dümen duruşmaya gelmeyince hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Haberin Devamı

Vajinismus hastalığının tedavisi konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye Psikiyatri Derneği'nce savcılığa şikayet edilen, ardından hakkında “İnsan üzerinden deney yapma" suçundan dava açılan Dr. Haydar Dümen duruşmaya gelmeyince hakkında zorla getirilme kararı verildi. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Haydar Dümen katılmazken avukatı Ebru İncedere ile müşteki avukatı Tülay Ekici katıldı. Dümen’in avukatı İncedere, müvekkilini yaşı ilerlemiş olması ve sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya getiremediklerini belirterek, “Ancak elimizde mazeret bildirir, herhangi bir raporu yoktur dedi.

"HAYDAR DÜMEN’DEN ŞİKAYETÇİYİZ"

Sanıktan şikayetçi olduklarını ifade eden müşteki avukatı Tülay Ekici, “Davaya katılmak istiyoruz. Sanığın gelmeme nedeni ortaya koyulmamıştır. Davayı uzatmaya yöneliktir. Hakkında gereğinin yapılmasını talep ederim" diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜMEN ZORLA GETİRİLECEK

Müşteki avukatının davaya katılma talebini kabul eden mahkeme, sanık Haydar Dümen’in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DÜMEN HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin, Dümen’in tıbbi ve etik kurallara aykırı fiillerde bulunduğu iddiasıyla yaptığı şikayetin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca iddianame hazırlandı. İddianamede, 12 Mart 2010'da özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda Haydar Dümen'in vajinismus hastalığına 40 dakikalık teknik bir seansla kesin olarak çözüme kavuşturduğunu söylediği ve Dümen'in bunu internet ve televizyon gibi çeşitli yollarla duyurduğu iddia ediliyor. Savcılık, Dümen’in yapmış olduğu tedavi yöntemlerinin bilimsel olup olmadığının tespiti için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı'na yazdığı yazıya gelen cevapta ise hastaların cinsel birleşimlerini izlemek ve bu durumun tedavi amacıyla olduğunu iddia etmenin cinsel birleşme sırasında hastaların yanında olmayı hastalara kendi bulduğu özel bir tedavi yöntemi olarak tanıtmanın TCK'da “insan üzerinde deney yapma" suçu kapsamında olduğu belirtiliyor. Bu yazıyı da dikkate alan savcılığın hazırladığı iddianamede, Haydar Dümen’in 'insan üzerinden deney yapmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Haberin Devamı

"TEDAVİ AMAÇLI DENEME YAPMADIM"

Şüpheli Haydar Dümen, savcılık alınan ifadesinde ise herhangi bir kişi üzerinde tedavi amaçlı denemede bulunmadığını belirtmiş, “Bilimsel yöntemlerle Vajinismus hastası olan insanlara tıbbi bilgiler çerçevesinde tedavi uyguluyorum. Bu konuda çok insanın yıllardır çekmiş olduğu durumlarına çare oldum. Suçsuzum " demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!