Hayatını kaybeden madenciler toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Hayatını kaybeden madenciler toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 10:41

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Satılmış Arslan'ın cenazesi defnedildi. Arslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu kar yağışının da etkisiyle bembeyaz oldu.

Haberin Devamı

Madendeki iş kazasında yaşamını yitiren Satılmış Arslan'ın (35) cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Ereğli ilçesine bağlı İskenderli köyüne getirildi. Yaklaşık 1 yıldır maden ocağında çalıştığı ve daha önce bakkal işlettiği öğrenilen Arslan için düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Köy merkez camisinde kılınan cenaze namazının ardından 3 çocuk babası Arslan'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında madencinin yakınları güçlükle sakinleştirildi. Madencinin eşi “Benim 3 yaşındaki oğlum soruyor, 'bunlar bizim eve neden geliyorlar' diye, 'ben de oğluma senin doğum günün o yüzden geliyorlar' dedim. 'Gelmesinler anne' diyerek ağladı” şeklinde ağıt yaktı.

BAKAN TANER YILDIZ CENAZEYE KATILDI

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5b2ef018fbb8f87a9a02
Zonguldak’ta TTK Kozlu Maden Ocağı’nda meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçilerinden 33 yaşındaki Muhsin Akyüz’ün cenazesi, Zonguldak merkeze bağlı Uzungüney Köyü’nde toprağa verildi. Cenazeye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, namaz öncesi Akyüz Ailesi’ni evde ziyaret ederek taziyede bulundu. Evin önünde kılınan cenaze namazına Bakan Yıldız’ın yanısıra Vali Erol Ayyıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da katıldı.

Cenaze namazı öncesi Muhsin Akyüz’ün babası 57 yaşındaki Muharrem Akyüz, annesi 56 yaşındaki Kübra Akyüz ve diğer yakınları ile madencinin 2 ay önce nişanlandığı Funda Aykanat tabutun başında gözyaşı döktü. Muhsin Akyüz’ün cenazesi, öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

'SENİ BU OCAKLARA GİRMEYE MECBUR BIRAKAN DÜZEN UTANSIN'

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5b2ef018fbb8f87a9a04
Zonguldak’ta TTK Kozlu Maden Ocağı’nda meydana gelen göçükte yaşamını yitiren işçilerden Köksal Kadıoğlu, Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi’nde toprağa verildi. Bakan Taner Yıldız’ın da katıldığı Merkez Camii’ndeki cenaze namazı öncesi ağabeyinin tabutuna sarılan 38 yaşındaki Nilüfer Zengin, gözyaşı döktü. "Hakkını arayamayan ağabeyim" diyerek ağıt yakan Zengin, "Seni bu ocaklara girmeye mecbur kılan bu düzen utansın ağabey. Sana ’girme’ dedim. Sen, ’Girmek zorundayım, ne yapayım kardeşim, özel sektör bu çalışmadan sigorta vermiyorlar’ dedin. Emekliliğine 5 sene kalmıştı ağabeyimin" diyerek ağladı. Nilüfer Zengin’i, diğer yakınları teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Cenaze namazında madencinin oğlu 16 yaşındaki Burak Kadıoğlu da büyük üzüntü yaşadı. Köksal Kadıoğlu’nun cenazesi, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

'3 KURUŞ İÇİN DEĞER MİYDİ'

/images/100/0x0/55ea5b2ef018fbb8f87a9a06
Madencilerden Hasan Bozacıoğlu’nun cenazesi Zonguldak merkeze bağlı Çırgan Köyü, Satılmış Arslan’ın cenazesi de Ereğli İlçesi’ne bağlı İskenderli Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Çiğdem Yapıcı, cenaze töreninde eşinin tabutu başında, "3 kuruş için değer miydi" diyerek gözyaşı döktü. Diğer madenci Muharrem Yapıcı’nın cenazesinin ise kardan kapanan Devrek İlçesi’ne bağlı Çağlar Köyü yolunun henüz açılmaması nedeniyle yarın toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Bakan Taner Yıldız, cenaze namazının ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne geçerek kazadan yaralı kurtulan maden işçisi Hayrettin Dağkıran’ı ziyaret etti. Bakan Yıldız, madencinin yakınlarına hastanede geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Yıldız, daha sonra kentten ayrıldı.


Muharrem Yapıcı'nın cenazesi bugün defnedilecek

Ayrıca madende yaşamını yitiren işçilerden Muharrem Yapıcı'nın dün hastane morgundan alınan cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi. Yapıcı'nın kayınpederi Mehmet Yanık, madencinin kız kardeşi ve halasının Almanya'dan cenazeye geleceğini belirterek, “Bu yüzden cenazeyi yarın defnedeceğiz. Acımız büyük, Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!