Hayatımızdaki seks lastikleri

Güncelleme Tarihi:

Hayatımızdaki seks lastikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet tarafından kullanılması teşvik edilen prezervatifin atası lastikler ilk Eskimolar tarafından kullanılıyordu. Eskimolar soğuk havalar yüzünden küçük problemlerini gidermek için deri sarma yöntemini geliştirdiler. Bu sarma işlemi zamanla hem korunma, hem de küçük problemi ortadan kaldırma için kullanılmaya başlandı.

Prezervatif Roma İmparatorluğu döneminde de bilinmekteydi. Orta çağda frengiye karşı önlem olarak önerilmişti. 18. Yüzyıl'da İngiliz doktoru Kondom tarafından fakir kadınlar için koruma aracı olarak ortaya çıkmıştı. Prezervatife verilen diğer bir ad da ‘kondom' doktorun adından geliyor.

Deriyle bu işe başlayanlar, giderek durumu zenginleştirip bugünkü haline getirdiler. Biraz geriye giderek bez, hatta çorap kullanmaya kalkanlar, tahrişler nedeniyle bu işten vazgeçerek ata düzenine döndüler. Erkek tarafından bir korunma aracı olarak kullanılan prezervatif çok ince eldiven parmağı şeklinde lastik bir torbadır.

Türkiye Aile Planlaması Derneği'ne göre, Türkiye'de evli çiftlerin yüzde 38'i modern, diğerleri ise geleneksel doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor.

Fransız Polive Laboratuvarı tarafından ‘femidon', yani ilk kadın prezervatifi geliştirildi. Çeşitli nedenlerden dolayı doğum kontrol hapı kullanamayan kadınlarda spiral ve diyafram yerine femidon kullanılıyor. Yalnız biraz tuzlu imiş.

Sizlere iyi bir haber... Prezervatif otomatları sonunda Türkiye'ye de geliyormuş. Artık eczanelerde yaşanan yüz kızarmaları tarihe karışacak, vatandaş da rahat edecek...

Fransa'da okul duvarlarındaki yazılara göre öğrenciler iki şeyi okulda bulunması zorunlu görüyor: Yangın söndürme aleti ve prezervatif otomatı... Bu da lastiklerin önemini bir kat daha artırıyor.

Bazı erkekler prezervatif kullanmayı eldivenle gitar çalmaya benzetirler. Bazıları ise çılgın çöllerde serap görüp su yerine kuma atlamaya benzetirler. Prezervatif deyip geçmeyin... Bilmeniz gereken bir sürü kuralı var. Perezervatif bütün lastik eşyalar gibi taze olmalı... En çok altı ay önce imal edilmeli ve serin bir yerde üzerinde basınç olmaksızın saklanmalıdır. Gerilip çekiştirilmemeli. Bir kez kullanılmalı.

Bir de kötü haber... Just 4Fun adlı prezervatifi üreten ana firma London International Group, Türkiye'ye 600 bin patlak prezervatif satış olayını doğruladı. Şirketin Uluslararası İlişkiler Müdürü Justine Samuel, ‘‘Bir ihbar üzerine elden geldiğince patlak prezervatifleri topladık, bir depoya koyduk'' dedi. İhbarı yapanlar nasıl yapmışlar?.. Suç aletini hangi şartlarda getirmişler?.. Niye imha etmemişler de bir depoya koymuşlar?..

Unutmayın, şans size de gülebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!