Hayata renk katacak en yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Hayata renk katacak en yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 00:00

Toshiba önümüzdeki dönemde piyasa sunacağı yeni teknolojilerini Berlin’de tanıttı.

Japon elektronik devi Toshiba, önümüzdeki dönemde piyasaya sunacağı yeni teknolojilerini ve Ar-Ge stratejilerini tanıttığı uluslararası basın bilgilendirme toplantısını Berlin’de gerçekleştirdi.

Berlin’in ünlü Branderburg kapısına 100 metre mesafedeki bir konferans salonunda açıklanan Toshiba ürünleri ve stratejileri teknolojinin insan hayatına ne kadar pozitif katkılar yapabileceğini kanıtlar nitelikteydi. Toshiba Pazarlama Müdürü Peter van Dyck’ın katıldığı sunumlarda tanıtılan yüz tanıma teknolojisi ve herhangi bir ekranı insanla etkileşime geçirebilen teknolojiler, teknolojinin insandan hiç de bağımsız olmadığını tekrar hatırlattı. Toshiba ileride herhangi bir bilgisayar veya dizüstü bilgisayarda da kullanılabilecek şekilde, insanın ekrana dahi dokunmasına gerek kalmadan kumanda edebileceği arayüzler geliştiriyor. Bu çalışmaları ağırlıklı olarak Cambridge’de sürdüren şirket, 2,7 milyar dolar ayırdığı Ar-Ge bütçesini savunma sistemlerinden dizüstü bilgisayara kadar pek çok farklı alanda teknoloji üretmek için kullanıyor.

Tam HD Gigashot

Toshiba, Camileo serisini tamamlayan yepyeni Gigashot serisi ile teknolojiyi adeta bir yaşam tarzı haline getiriyor. Bu ürünlerle HD kalitesindeki filmleri anında kaydedebilecek, düzenleyebilecek ve çoğaltabileceksiniz. Gigashot’lar, Toshiba’nın mevcut kayıt edici kamera serisine kullanıcı dizüstüleriyle olduğu kadar bilgi alışverişi yapan diğer aygıtlarla da destek oluyor. Gigashot serisi geniş özelliklere ile hem HD video hem de yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekim kapasitesine sahip. Yani video kaydı yaparken işlemi yarıda kesmeden tek bir dokunuş ile fotoğraf da çekebilirsiniz. 100 GB’lik hard disk kapasitesi ve gerçek 1080i yüksek netlik kayıt yetenekleriyle, Gigashot serisi en yeni nesil video kayıt olanağını sağlıyor.

Toshiba Portege M800

Toshiba Bilgisayar Sistemleri Bölümü özellikle tasarım meraklısı müşterileri ve profesyoneller için Portege M800’ü piyasaya sundu. Beyaz LED ile çerçevelenmiş ve gümüşle kontrast yapan inci-beyaz tasarımıyla, 34 cm ekranlı (13.3 inç) Portege M800 Toshiba’nın tasarımdaki iddiasının devamı niteliğinde. Beyaz ışıkla aydınlatılmış, dokunmatik düğmeler çoklu ortamın eğlencesine sezgisel kontrol imkanı sağlarken, yuvarlanmış köşeler, ince yapısı, ışığı yayması gibi özellikler Portege M800’ü tüm dizüstü pazarında öne çıkarıyor. M800, Türkiye’nin seçkin mağazalarında da yerini aldı.

Toshiba NB100

Toshiba NB100 kullanıcılarına tasarımdan taviz vermeden kişiselleştirme olanağı tanıyor. Parlak tasarımıyla tüketicisine kozmik siyah, parlak gümüş ve şampanya rengi olmak üzere üç değişik renk seçeneği veriyor. Toshiba NB100 mobil kullanım için son derece hafif bir cihaza ihtiyaç duyan deneyimli kullanıcılar için ikinci bir cihaz olarak konumlandırılmış. Ancak öğrenciler veya yaşlılar için rahat bir şekilde birinci cihaz olarak kullanılabilir. En son teknoloji Atom CPU güç kaynağı içeren cihaz, biri Ubuntu Netbook Remix 1.0 ve diğeri Windows XP Home olmak üzere iki değişkenli. EDR içeren Bluetooth 2.1, (802.11 b/g) ve 10/100 Ethernet arayüzleri sayesinde İnternet giriş noktalarına kolayca bağlanabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!