Hayat kırkından sonra başlar

Güncelleme Tarihi:

Hayat kırkından sonra başlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

York Düşesi ünvanı halk arasında Pork Düşesi (domuz) olarak değiştirilmişti. Bugün durum farklı... 40 yaşına basan York Düşesi Sarah, başarılı bir iş kadını, gazeteci, oyuncu, titiz bir anne olarak tüm dünyada ilgi görüyor. Öyle ki, İngilizler yeniden Prens Andrew’la evlenmesini istiyorlar...

Onu yirmi birinci yüzyılın örnek çağdaş kadını olarak nitelendirenler de var. İngilizler de kızıl saçlı düşese hayranlık duymaya başladılar. Hatta bir zamanlar yasak aşk ilişkileriyle Kraliyet ailesini zor durumda bıraktığı unutuldu. Dünün çılgın düşesi bugün sorumluluklarını önemseyen ciddi bir iş kadını olmayı nasıl başardı?

Geçtiğimiz hafta kırkıncı doğum gününü kutlayan York Düşesi kendisiyle yapılan röportajda yıllar boyunca pek çok hata yaptığını, sonunda bu hatalarından ders alıp kendini yenilediğini söylüyor.

Kocası Prens Andrew'dan boşanması istendiğinde York Düşesi'ne ödenen tazminat gülünç denecek kadar azdı. Oysa Prenses Diana, eşinden boşanırken büyük bir servetin sahibi olmuştu. Hiç kimse Galler Prensesi Diana'nın ünvanını geri almayı gündeme getirmemişti. Fakat Kraliçe Elizabeth eski gelini York Düşesi'nin ünvanını geri almaya hazırlanıyor.

York Düşesi Sarah, beş parasız denebilecek bir durumda çocuklarıyla birlikte koca evini terkettikten sonra elindekini avucundakini çılgınca harcamaya başlamıştı. Çok geçmeden borçlarının listesi iyice kabardı. Düşes bu borçları ödeyemeyeceğini anlayınca, eski kayınvaldesinden yardım istedi.

Eski koca Prens Andrew, karısıyla çocuklarının ev kirası ödeyecek durumda olmadıklarını bildiği için, onları sarayına aldı. Sarah ve kızları, uzun bir süre Prens Andrew'nun sarayında kaldılar. Bu uygulama yüzünden Düşes ile eski eşinin barışacakları ve nikah tazeleyecekleri ileri sürüldü. York Düşesi bu dedikoduları hemen yalanladı. Hatta ‘‘Prens Andrew kızlarımın babası ve benim en iyi, en sadık arkadaşım’’ diyerek onunla yeniden evlenmeyi düşünmediğini açıkladı. Ancak gene de son dedikodular tersini söylüyor...

Aslında Sarah’ın yükseliş dönemi çalışma kararını verdikten sonra başlamıştı... Artık eskisi gibi alacalı bulacalı, rüküş kıyafetlerle gezmiyordu. Sade ve derli toplu giyinmeye başlamıştı. Genç kadın kızları Eugenie ve Beatrice'e anlattığı helikopter masallarını başka çocukların da öğrenmelerini sağlamak için oturdu kitap yazmaya başladı. Helikopter dizisi bir çok yabancı dile çevrildi...

York Düşesi daha sonra Hello Dergisi'nin yöneticileriyle bir anlaşma imzalayıp, röportajlar hazırlamaya başladı. Bu arada ABD'de faaliyet gösteren Weight Watchers grubunun sözcülüğünü üstlendi. Televizyon programları hazırladı. Ve son olarak oturup yaşam öyküsünü içeren bir kitap yazdı. Kitabın reklam kampanyası için pek çok ülkeyi ziyaret etti.

York Düşesi Sarah,güçlü, bağımsız ve başarılı bir iş kadını olmaya başlayınca onu bir skandal kahramanı olarak görenler de fikir değiştirmeye başladılar.

Sarah, kızlarının iyi öğrenim görmeleri ve anneleri gibi bağımsız yaşamayı başarmaları için elinden geleni yapıyor. Kırk yaşına basan York Düşesi, bir süreden beri İtalya'yı komşu kapısı yaptı. Kont Gaddo Della Gherardesca, düşesin hayatındaki yeni erkek. Sevgililer ilişkilerini herkesin gözleri önünde ve skandala meydan vermeyecek şekilde sürdürüyorlar. Ancak yine de hem İngiliz halkının baskısı, hem de Prens Andrew’un barışmak için uğraşları çifti her an yeniden bir araya getirebilir....



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!