Hayat karartan tacize kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Hayat karartan tacize kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:55

Aşkına karşılık alamadığı G.S.'yi işinden attıran, yıllarca tehdit ve iftirayla hayatını zindana çeviren kuyumcuya polis ‘‘dur’’ dedi. Genç kızın son çare olarak mektup yazdığı İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in talimatı üzerine kuyumcu ve 5 suç ortağı yakalandı.

Kuyumcu Celal Günöz, yanında çalışan ve aşkına karşılık vermeyen Ermeni asıllı G.S.'ye hayatı zindan etti.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonda benzerlerine filmlerde rastlanabilecek bir olayı ortaya çıkardı. 29 yaşındaki G.S., 1997 yılında öğrenci iken Celal Günöz'ün Bakırköy'deki kuyumcu dükkanında işe başladı. Hem okuyup hem çalışan genç kız, 3 ay sonra dükkan sahibi Celal Günöz'ün kendisine ilan-ı aşk etmesi üzerine işten ayrıldı.

G.S., daha sonra Bakırköy'deki Danyal İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak işe başladı. Bu sırada Günöz defalarca mektup ve mesajlarla G.S.'yi rahatsız etti. Genç kızın ailesindeki herkesi parayla tuttuğu adamlara dövdürten Günöz, genç kızın evini de taşlattı.

Günöz'ün para karşılığı anlaştığı emekli emniyet müdürü Ahmet Altan'ın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek, G.S.'nin kendilerini dolandırdığını, Bakırköy’deki birçok kişi ile para karşılığı ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine genç kız öğretmenlikten atıldı. Bu arada G.S., açtığı 20'ye yakın davada delil yetersizliği nedeniyle sonuç alamadı. Açılan davalardan sonuç çıkmamasından da cesaret alan Günöz, adliye çıkışı G.S.'nin fotoğrafını çekerek tehdit etti.

Bir sabah kalktığında fotoğrafını, evinin çevresinde ve Bakırköy'deki binaların duvarlarına yapıştırılan el ilanlarında gören G.S. neye uğradığını şaşırdı. Falcı ilanlarının altında ev adresini gören genç kız, daha fazla dayanamayarak ailesiyle birlikte izini kaybettirmek için Fransa'ya gitti. Ancak Celal Günöz, dedektif aracılığıyla G.S.'nin Fransa'da da izini buldu ve tehditlerini yineledi. Bunun üzerine İstanbul'a dönen genç kız son çare olarak başından geçenleri, 4 sayfalık mektupla İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'e anlattı. Mektuptan etkilenen Özdemir, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi.

Harekete geçen polis ekipleri, düzenledikleri operasyonlarda, Celal Günöz, emekli emniyet müdürü Ahmet Altan, Kerem Hannavi, yerel bir gazetede çalışan Şevket Kutlu ile Hakan Kenber'i gözaltına aldı. Zanlıların, polisteki sorgularında suçlarını itiraf ederek para karşılığı Günöz'ün talimatıyla G.S.'yi tehdit ettiklerini söyledi. Polis yetkilileri gözaltındaki kuyumcu ve adamlarının sorgusunun sürdüğünü kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!