Hava nasıl olacak? | 5 günlük hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2019 13:07

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyılarında ise yağmur gözlenecek. Bu açıklamalarla beraber, vatandaşlar da hava durumu tahminleri ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, hangi illere yağmur yağacak? İşte, Meteoroloji'den alınan veriler doğrultusunda 5 günlük hava durumu tahminleri.

Haberin Devamı

Aniden soğuyan havalar ardından ‘havalar ne zaman ısınacak?’ sorusu gündeme geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporuyla hava sıcaklıklarının artacağı tarihi duyurdu. Peki, havalar ne zaman ısınacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkale ve İstanbul çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, Trakya'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19

İzmir: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 23

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 26

Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 23

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri

DOÄžU ANADOLU'YA SAÄžANAK UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.
Rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bölgede, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Haberin Devamı

Son günlerde serin günler yaşayan vatandaşlar, hafta sonu planları için hava durumunu inceliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük tahminine göre, önümüzdeki iki gün yağmurlu geçecek. Pazar günü ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklığın İstanbul’da13-23 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri

Polen durumu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Ege Üniversitesi ile yapılan iş birliği sonucu "polen" kaynaklı alerjilere karşı tahmin ve uyarıda bulunma uygulaması İzmir'den başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, Ege Üniversitesi ile ortak yürüttüğü "polen alerji bülteni yayımlama uygulaması" için pilot bölge İzmir oldu. Uygulama kapsamında Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğüne kurulan polen yakalama cihazlarıyla haftalık polen örnekleri alınıyor.

Haberin Devamı

Bu örnekler ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gün içinde periyodik olarak alınan hava durumu tahminleri, üniversitede geliştirilen karar destek sistemi yardımıyla değerlendirilerek, astım ve alerji hastaları için günlük tahmini polen maruziyet riski hesaplanıyor.

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri

Polenlerin atmosferde hareketini ve yayılmasını etkileyen yağış, nem, sıcaklık, rüzgar yönü ve hızı gibi meteorolojik parametrelere ilişkin tahmin bilgileri hazırlanarak Ege Üniversitesi tarafından yapılacak polen tahminlerine katkı sağlanıyor.

Daha önce kurum içi olarak yayımlanan polen uyarıları, vatandaşlara da açıldı. Uyarılar, hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem de Ege Üniversitesinin internet sitesinden yayımlanacak.

Haberin Devamı

Â

Hava nasıl olacak | 5 günlük hava durumu tahminleri

 

BAKMADAN GEÇME!