Havada döküldük

Güncelleme Tarihi:

Havada döküldük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

1'inci Dünya Hava Oyunları'nın yamaç paraşütü ve yelkenkanat şampiyonası Denizli'de, Microlight şampiyonası Aydın'da, balon şampiyonası da Avanos'ta sona erdi, yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları törenlerle verildi. Denizli'nin Honaz Dağı'nda 7-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşleşen ve 42 ülkeden 300'ü aşkın sporcunun yarıştığı yamaç paraşütü ve yelkenkanat şampiyonasının ödül törenine Türk Hava Kurumu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit, Vali Vekili Celalettin Eran da katıldı.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Yamaç paraşütünde ülke sıralamasında birinci Fransa, ikinci İspanya ve üçüncü İngiltere oldu. Bireysel sıralamada erkeklerde İngiliz Hugh Miller birinci, İspanyol Rodriguez Fernandez ikinci, Avusturyalı Martin Brunn da üçüncü oldu. Bayanlarda birinci İngiliz Kaz Harland, ikinci Fransız Aques Fouılleux, üçüncü Güney Koreli Jou Sou Ok oldu. 27 ülkeden 134 sporcunun katıldığı yamaç paraşütü yarışlarında Türkiye 14'üncü oldu. En iyi dereceyi yapan Türk pilot Murat Tüzer 38'inciliği, Zühal Altuğ da 6'ncılığı elde etti.

YELKENKANAT

Yelkenkanat yarışmalarında birinciliği Fransa, ikinciliği Almanya, üçüncülüğü de Ukrayna aldı. Bireysel sıralamada erkeklerde Fransız Serge Tastet birinci, Ukraynalı Oleg Bondercuk ikinci, Fransız Mario Alonzi üçüncü oldu. Bayanlarda da Fransız Marie Joe Rufat, Rus Natalia Khamlova, Alman Monique Verner ilk üç sırayı paylaştı. 23 ülkeden 115 sporcunun yarıştığı şampiyonada Türkiye sadece erkek sporcularla yer aldı, Ediz Yürek Deniz 106'ncı olabildi. Ödül törenine, son gün Fransa'yı geçme şansını yakaladıkları altıncı uçuşun hava muhalefeti nedeyle iptaline sinirlenip yarışlardan çekilen Almanya takımı katılmadı.

MICROLIGHT

Microlight şampiyonasında Aydın'da dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Aslan, Uluslararası Havacılık Federasyonu Microlight Komisyon Başkanı Tormod Veiby, THK Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Şenol, FAI Microlight uzmanı David Cole, Aydın Saha Sorumlusu Aydın Kuyumcu da katıldı. İngiliz takımı birinci, Macar takımı ikinci, Çek Cumhuriyeti takımı üçüncü oldu.

MOTORLU PARAŞÜT

Motorlu paraşüt dalında takım birincisi İspanya, ikinci Fransa ve üçüncü İtalya madayla ve kupalarını aldı. Türkiye bu dalda takım olarak son sırada yer aldı. Bireysel sıralamada, İspanya'dan Ramon Morillas birinci, Fransa'dan Jack Moussy ikinci, İtalya'dan Vittoriano Orazi üçüncü oldu. Tek kişilik motorlu yelkenkanatta bireysel sıralamada, Macar Thuroczy birinci, İngiliz Rawes ikinci ve İngiliz Keene üçüncü oldu. Çift kişilik motorlu yelkenkanatta yine İngiliz Bodill-Boultby birinci, Macar Suszter-Bodnar ikinci, Fransız Plassart-Bisiaux çifti de üçüncü oldu. Bu grupta yarışan Bülent Gürhan-Mehmet Ali Yıldırım çifti 22'nci, Fırat Şimşek-Kıvanç Karaca çifti de 27'nci oldu.

TEK VE İKİ KİŞİLİK ULTRALIGHT

Tek kişilikte İngiliz Dexhurst, Çek Bezdek, Çek Sainer ilk üç sırayı aldı. İki kişilik kategorisinde de Alman Korella-Altenkirch çifti birinci, Ukraynalı Lakovlev-Pugach çifti ikinci, İngiliz Clapham-Moody çifti de üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!