Havacılıkta gönüllü raporlama dönemi

Güncelleme Tarihi:

Havacılıkta gönüllü raporlama dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:34

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM), bir süre önce başlattığı, “Gönüllü Raporlama" sistemi meyvelerini vermeye başladı ve radom'u (uçağın önünde radarın olduğu bölüm) çökük bir uçağın sefere gittiğini belgelendi.

Haberin Devamı

Havalimanlarında çalışanlar arasından SHGM'nin çağrısı üzerine başlatılan “ Gönüllü Raporlama" sisteminin en üst düzeyde değerlendirildiği belirtildi ve gerekli işlemlerin yapıldığı açıklandı.

SHGM'nin resmi internet sayfasında yapılan açıklamada ihbarı yapan kişinin kimliği ve uçak şirketinin açık adı karartılarak verilen bilgide, “Radom'un kaptan tarafında 15'e 15'lik bir göçükle uçak, pushback (Yardımcı bir araçla geri geri götürülüyor) yapıyor. Belli ki tamir görmemiş. Bu kadar basınca maruz kalacak bir hava taşıtı nasıl bu halde sefere çıkar. Fotoğraf ekte" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca “Gönüllü raporlamalarınız en üst seviyede değerlendirilmektedir. Katkılarınız için teşekkürler" denildi. SHGM yetkilileri, Gönüllü Raporlama'da adı geçen şirket hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!