Havacılık dünyası süit ile tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Havacılık dünyası süit ile tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:00

İki katlı dev yolcu uçağı Airbus A380, Singapur Havayolları’na teslim edildi. Böylece, çok parası olana gökyüzünde özel oda devri başladı. Çünkü bu dev uçaklarda, en lüks sınıf, yolcusuna 2 metrekarelik özel alanda mükemmel bir konfor ve geniş yataklarda rahat rahat yolculuk etme imkanı sağlayan, ’süit’ler.

A380'İN YENİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Havacılık dünyası süit ile tanıştı
GÖKYÜZÜNDE
bugüne kadar bilinen en lüks sınıf ’first class’ ya da Türkçe adıyla ’birinci sınıf’ bölüm olarak bilinirken, şimdi ortaya süit sınıfı çıktı. Dün Fransa’nın Toulouse kentinde, Singapur Havayolları’na 471 koltuklu ilk A380 Süper Jumbo uçağının teslim töreninde, ’süit class’ ile tanıştık. Ortaya çıkan bu yeni konsept, havada size özel bir bölüm yaratıyor. Bir bakıma hem yolcu uçağı ile uçuyorsunuz ama hem de sanki size ait bir uçakla seyahat ediyormuşsunuz gibi keyif sunuyor.

YENİ KONFOR DÖNEMİ

Yerden 10 bin metre yüksekte bütün konforlara rağmen uzun uçuşların üst gelir sınıfı için çekilmez olduğunu düşünen Singapur Havayolları, süit sınıfını yarattı. Böylece size ÖZEL yaklaşık 2 metrekarelik alanda, 1000 kanallı bir televizyon sistemi ile yolculuk yapıyorsunuz. Eni 90 santimetre, boyu 2 metre 5 santimetre uzunluğundaki yatağınızda, müthiş rahat ediyorsunuz. Uçakta sadece 12 süit class koltuğu bulunuyor.

1000 KANALLI EĞLENCE

Uçağın en önemli özelliklerinin başında toplam bin kanallı eğlence sistemi geliyor. Bu sistemde 100 sinema filmi, 180 televizyon kanalı, 700 müzik CD’si ve 22 radyo kanalı bulunuyor. Yolcular eğlence sistemini kullanarak alışveriş de yapabiliyor. Özellikle çocuk yolcuları düşünen Singapur Havayolları, 100 farklı oyunu eğlence sistemine yükledi. Çocuklar veya ruhu çocuk olan yolcular bilgisayara veya yandaki koltuklarda oturanlarla oyun oynayabilecek.

29 Ekim’de İstanbul’da

A380, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türk Hava Yolları’na tanıtılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek. Bu tarihi uçuşu yapacak Airbus’ın deneyimli pilotu Kaptan Jean-Michel Roy, Atatürk Havalimanı’nın pist ve standartlarının bu uçuş için uygun olduğunu açıkladı. Roy’a göre tek sorun, 80 metre kanat açıklığına sahip bu uçağı park edecek yer bulmak.

İŞTE ’SÜİT CLASS’

Süit sınıfı yaratılırken Singapur Havayolları ünlü markalardan yararlandı. Genel tasarım Fransa’nın ünlü yat tasarımcısı, dar mekanları kullanışlı hale getirmekte uzman Jean-Jacques Coste tarafından oluşturuldu. Bu mükemmel tasarım, Japon Jamco ve Fransıs Sicma koltuk şirketleri tarafından hayata geçirildi.

Koltuk kumaşları, kaplamalar, kullanılan yastık kılıfları ve çarşaflar Fransız Givenchy tarafından hazırlandı. Koltuktaki derileri ise Poltrona Frau tasarlayarak üretti.

Bej ve kahverengi yatak takımları, mükemmel aydınlatm altında, zorlamayan, rahatsız etmeyen bir yumuşaklık kazanıyor.

Yolcu özel alanı, koridordan kayan kapılarla ayrılıyor.

Her süit odada, 58 santimetre eninde LCD ekran var. Bu ekrandan 700’ü müzik, toplam bin kanallı eğlence sistemi takip edilebiliyor.

Kabin oturumu 8’i tekli, diğer ikisi de çiftli 2 koltuktan oluşuyor. Çift kişilik yatak haline gelen ikili koltuklar, 180 santimetre eni ile havayolu standartları arasında en geniş çift yatak.

BUSINESS CLASS

Uçağın ikinci sınıfı ise business. İkinci katta yer alan ’business class’ta toplam yolcu kapasitesi 60 olarak planlanmış. İki kişilik oturma büyüklüğündeki koltuk, aynı zamanda mükemmel tam yatar bir koltuk haline geliyor. Yani Singapur Havayolları first class kalitesini business’a taşımış. Oturum düzeni İngiliz James Park Associates (JPA) tarafından tasarlanan koltuklar 86 santimetre eninde, 193 santimetre boyunda.

Koltuk oturum düzeni 1+2+1 olan business class, yolculara mükemmel bir konfor sunuyor.

Her koltukta 39 santimetre eninde ekran, bin kanallı eğlence sistemi bulunuyor.

Yolcular USB olarak adlandırılan taşınabilir USP sistemleri kullanarak eğlence sisteminde MP3 dinleyebiliyor, fotoğraflarına bakabiliyor.

ECONOMY CLASS

Singapur Havayolları, ’Economy Class’ tasarımına da büyük önem verdi. ABD’li Weber şirketinin ürünü koltuklar ergonomik tasarlanmış. A380’in birinci ve ikinci katında toplam 399 ekonomi koltuğu bulunuyor.

Eni 48 santimetre olan koltuk 115 derecelik açıyla geriye yatıyor.

Her koltuğun arkasında 27 santimetrelik özel ekran bulunuyor.

189 adet A380 siparişi

AIRBUS’ın dev yolcu uçağı A380’in ilk Singapur Havayolları’na teslim edildi. Törenle Singapur’a götürülecek uçak, 25 Ekim’de Singapur-Sydney arasında seferlere başlayacak. Yaklaşık 1.5 yıllık gecikmeyle gerçekleştirilen teslimatla Singapur Havayolları gelecek 7 yıllık sürede, 19 adet, 5 milyar 700 milyon dolar değerinde A380 filosuna ulaşacak. Airbus’a toplam 20 milyar Euro’ya mal olan projede bugüne kadar 16 havayolu ve finansal kiralama şirketinden toplam 189 uçak siparişi alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!