Havaalanlarına güvenlik ağı

Güncelleme Tarihi:

Havaalanlarına güvenlik ağı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 14:48

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına aldığı öncelikli projeleri arasında yeralan 9 adet 'PSR' ve 'SSR' donanımlı radarlalarla, 6 havaalanındaki mevcut güvenlik ağı güçlendirilerek daha güvenli hale getirilecek.

Haberin Devamı

DHMİ Genel Müdürlüğü`nün geçen yıl sonunda uluslararası düzeyde ihaleye çıkardığı ve İstanbul, Ankara, Yalova, Bodrum, Erzincan ile Şanlıurfa`ya konuşlandırılacak radar donanım sistemlerinin yapımı için, ABD, Alman, Fransa ve İtalya firmalarından teklif alındı.

Genel Müdürlüğün yaptığı ön seçim sonrasında, yaklaşık 30 milyon dolarlık radar ihalesinde Fransız Thales ile İtalya firması Alenia`nınteklifliferinin değerlendirilmeye alınması uygun bulundu.
   Â
Åžubat ayı içinde yapılacak nihai deÄŸerlermeden sonra, DHMÄ° söz konusu havaalanlarında hizmet verecek PSR ve SSR radarlarının tedarik edileceÄŸi firma belirlenecek.  DHMÄ°`nin öz kaynaklarından finanse edeceÄŸi radar sistemi, ihale ÅŸartnamesi uyarınca seçilecek firma tarafından 'anahtar teslimi'  gerçekleÅŸtirilecek.Â

Haberin Devamı

Artan yolcu trafiğine paralel DHMİ tarafından belirtilen noktalara konuşlandırılacak radar sistemlerinin, kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması öngörülüyor.

Öte yandan 1987 yılında 7 ayrı bölgede en kapsamlı 'hava radar donanım' projesini kuran DHMİ Genel Müdürlüğü`nün, bu yıldan itibarenprgramına alacağı yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımla da, Türkiye`nin hava radar donanım sistemini güçlendirecek projeyi gündemine alması bekleniyor.

 

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!