Hava sıcaklığı daha da azalacak

Güncelleme Tarihi:

Hava sıcaklığı daha da azalacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 10:09

Yurdun büyük bir bölümü 23 Nisan'ı yağışlı geçirirken, hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ile 6 derece azalacak.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş) ile öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyon, Uşak, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ile 6 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise,genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR, ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş) ile öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyon, Uşak, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Uzmanlar, rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Yetkililer, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin güney ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Denizli, Afyon ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; akşam saatlerinden sonra bölge genelinde etkisini kaybedecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; zamanla Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzeybatısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; akşam saatlerinden sonra bölge genelinde etkisini kaybedecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars ve Ardahan) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin kuzey ve doğusunda (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt, öğleden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!