Hava sıcaklığı azalacak

Güncelleme Tarihi:

Hava sıcaklığı azalacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 09:57

Hava, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere Türkiye'nin önemli bir bölümünde az bulutlu ve açık geçerken, sıcaklık Türkiye genelinde yavaş yavaş azalmaya başladı.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır), Bolu, Karabük, Eskişehir, Rize, Van ile Adana ve Mersin'in iç kesimleri, gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalarak, güney bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana ve Mersin'in iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeybatısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara'nın Kızılcahamam, Kazan ve Beypazarı ilçeleri kısa süreli sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır) ile Van çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu: Az bulutlu ve açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!