Kuzey Irak'ta 50'ye yakın hedefi vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Irakta 50ye yakın hedefi vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 11:13

Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği hava saldırısı, yabancı basın organlarında da geniş yer buldu. Operasyonun Türkiye'nin son 1.5 yılda gerçekleştirdiği en büyük hava harekatı olduğuna vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

CNN: Türk savaş uçakları Irak’taki terörist hedeflerini bombaladı

Türk savaş uçakları sınır ötesi bir harekâtla PKK’lı teröristler üzerine saldırı düzenledi. CNN Türk televizyonu, Irak’ın dağlık bölgesinden Türkiye’ye doğru hareket eden ve terörist olduklarından şüphelenilen bir grubun tespit edilmesi üzerine saldırının yapıldığını belirtti.

 

Operasyonda yer alan F-16 savaÅŸ uçakları, Diyarbakır’daki Türk Hava Kuvvetleri’ne ait üsten havalandı.Â

 

Son birkaç yıl içinde, PKK’yı terör örgütü olarak kabul eden Washington, Türkiye ile PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetleri üzerinde istihbarat paylaşımı yapıyor. Türkiye, son zamanlarda Irak hükümetinden kuzeyindeki teröristlere yönelik faaliyetlerini artırması için baskı yapıyor.

Haberin Devamı

 

Türk ordusu teröristlere yönelik son hava saldırısını, 7 Mayıs tarihinde düzenlemişti.

 

AGENCE FRANCE PRESSE: Türkiye Irak’taki terörist hedefleri vurdu

Türk savaş uçakları Perşembe günü, son yıllarda düzenlediği en büyük hava saldırısında PKK’lı teröristlere ait Irak’taki onlarca hedefi bombaladı.

 

Türk televizyonlarının verdiği bilgiye göre, yaklaşık 20 savaş uçağı Kuzey Irak’taki Zap-Hakurk bölgesinde PKK’ya karşı yürütülen saldırıda yer aldı.

 

Ağırlıklı olarak ABD istihbaratına dayanılarak düzenlenen ve yaklaşık bir gün süren operasyonda 50’ye yakın hedef vuruldu. Anadolu Ajansı, saldırının bir grup PKK’lı militanın dağlık arazide Türkiye sınırına ilerlediği bilgisinin alınmasının ardından başlatıldığını belirtti.

 

Son bir ay içinde düzenlenen ikinci hava saldırısı sonrası, militanların verdiği kayba yönelik bir rakam verilmemesine rağmen operasyonun başarıyla sonuçlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

 

THE ASSOCIATED PRESS: Türkiye Irak’taki teröristlere hava saldırısı düzenledi

Türk savaş uçakları Perşembe günü Kuzey Irak’tan Türkiye sınırına ilerlemekte olan bir grup PKK’lı teröriste hava saldırısı düzenledi. Öldürülen terörist sayısı hakkında bir bilgi verilmedi.

 

PKK’nın sözcülerinden biri, Türk savaş jetlerinin Kandil Dağı’ndaki en az üç köyü bombaladığını belirtti. Ancak saldırıdan bir süre önce köyü terk ederek bölgedeki mağaralara sığınan teröristlerin kayıp vermediği ileri sürüldü.

 

Peşmerge güçlerinin bir sözcüsü ise Kandil Dağı’nın savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyduklarını ancak detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

 

İktidardaki AK Parti milletvekillerinden Ömer Çelik, Kuzey Irak yönetimine teröristlere destek vermemeleri çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

 

REUTERS: Türkiye 50 terörist hedefi buldu

Türkiye, son 1.5 yılda Irak’taki teröristlere yönelik en büyük hava saldırısını düzenledi. Türk televizyonları, yaklaşık 20 savaş uçağının Irak’ın Zap Vadisi bölgesindeki 50’ye yakın hedefi vurduğunu belirtti.

 

Türk ordusundan kıdemli bir ordu yetkilisi, gece saatlerinde ikinci bir hava saldırısının düzenlendiğini söyledi. Yetkili saldırının PKK’nın yeraltı sığınakları ve militanların bölgedeki hareketlerine yönelik olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!