Hava korsanları İzmir'de yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Hava korsanları İzmirde yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 11:08

KIBRIS'tan kalkan Atlasjet uçağını kaçırıp Antalya'ya indirten ve polise teslim olan hava korsanları 33 yaşındaki Mümin Abdülaziz Cuma Talikh ile 27 yaşındaki Mehmet Raşat Özlü, İzmir'de yargılanacak.

Haberin Devamı

Lefkoşa- İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını 18 Ağustos Cumartesi günü kaçırıp Antalya Havalimanı'na indirten ve 5 saat sonra polise teslim olan tutuklu hava korsanları Mısır asıllı Filistin uyruklu Mümin Abdülaziz Cuma Talikh ile Şanlıurfalı Mehmet Raşat Özlü, İzmir'e gönderilecek. Soruşturmayı sürdüren Antalya Cumhuriyet Savcısı Sabri Yılmaz'ın, terör suçlamaları kapsamındaki yargılamanın İzmir’deki özel yetkiye sahip ağır ceza mahkemesinde yapılması gerektiği için ‘yetkisizlik’ kararı vererek, iki hafta içerisinde dosyayı İzmir'e ulaştıracağı öğrenildi. Savcı Yılmaz'ın bazı evrakların savcılığa ulaşmasını beklediği belirtildi.

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan her iki sanığın ikinci kez alınacak ifadelerinin ardından dosyaları bir fezleke ile İzmir'deki eski DGM kapsamındaki davalara bakan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek. Güvenlik gerekçesiyle iki ayrı hücrede tutulan korsanlar Talikh ve Özlü, dosyanın ardından, zırlı araçla İzmir'e ulaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!