HatipoÄŸlu: DerviÅŸ, Türkiye'yi mirasyedilerden ibaret sanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hatipoğlu: Derviş, Türkiyeyi mirasyedilerden ibaret sanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 15:11

Haberin Devamı

Saadet Partisi (SP) Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'i eleştirerek, ''Türkiye'nin ekonomisinden sorumlu bir Bakanı nasıl olur da Türkiye'yi sadece eğlence yerlerinden çıkan mirasyedilerden ibaret zanneder?'' dedi.  Hatiboğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, Boğaz'da patlatılan havai fişeklere, eğlence yerlerinden çıkan ''bıyığı terlememiş'' insanlara bakarak, ''Türkiye batmadı, batmaz da'' şeklinde konuştuğunu bildirdi. ''Türkiye'nin ekonomisinden sorumlu bir Bakanı nasıl olur da Türkiye'yi sadece eğlence yerlerinden çıkan mirasyedilerden ibaret zanneder?'' diyen Hatiboğlu, şöyle konuştu:
BİLLUR SOKAKTA ÇAY İÇİP ODASINA DÖNÜYOR
''Türkiye'de her gün esnaf kepenk kapatıyor. MGK'da toplumsal patlamanın nasıl önüne geçileceği konuşulup, çareler aranır, bu korkular ifade edilirken bir Bakan'ın böyle değerlendirmeler yapmaya hakkı yoktur.
Hani bu bakan halkın içine çıkıyor, halkla birlikte dertleşiyor, onlarla çay içiyordu? Bu hangi halk? Bu bakan, Billur Sokak'ta çay içip tekrar Hilton'daki odasına dönmesin. Tuzluçayır'a, Natoyolu'na giderek oradaki halkla temas etsin.''
Yasin Hatiboğlu, Türkiye'de ciddi bir muhalefete ihtiyaç olduğunu,FP kapatılmadan önce de bunu yerine getirdiklerini ifade ederek, ''Birçok zulüm kokan kanun çıkartılmasına rağmen, bunların iptali için, bizim TBMM'yi terkettiğimiz tarih olan Haziran'ın 22'sinden bu yana Anayasa Mahkemesi'ne gidildi mi?'' diye sordu.
Hatiboğlu, Saadet Partisi'nin Türkiye'nin ihtiyacı olan muhalefetikusursuz şekilde yerine getireceğini söyledi.
ERBAKAN'IN MALVARLIÄžI
Hatiboğlu, bir gazetecinin ''Siz eğlence yerlerinden çıkanlardan, bıyığı terlememiş çocukların lüks yaşamlarından, yalılarda yaşayanlardan söz ediyor, bunları eleştiriyorsunuz. Erbakan ve ailesini de mi aynı şekilde eleştiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, kendisinin ''kaynağı meşru olan malvarlığı ile ilgili değil, malvarlığının hangi yollarla elde edildiği bilinmeyen insanlarla ilgili eleştirilerde bulunduğunu'' söyledi. Yasin Hatiboğlu,  Erbakan'ın hangi noktalarda Türkiye'yi hizmet ettiğini herkesin bildiğini söyledi.
Gazetecilerin Erbakan'ın malvarlığı, BoÄŸaz'da yalı alması ve beÅŸ yıldızlı otellerde düğün yapması ile ilgili ısrarlı soruları üzerine HatiboÄŸlu, ''Åžahsi meseleleri sahibinden sormak lazım. Siz o soruları Erbakan Hocamıza sorun, o size çok uygun cevaplar verir. Kendisine akla gelmedik onbinlerce soru soruldu, hepsine de gerekli cevapları verdi'' dedi.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!