Hatay'da korkutan orman yangını 

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 08:38

Hatay'ın Belen ilçesinde trafoda meydana gelen patlama nedeniyle orman yangını çıktı. Patlamaya trafoda meydana gelen patlamanın neden olduğu öğrenildi. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.  Yangın, Belen ilçesinin kırsal alandaki bazı mahallelerini de tehdit ediyor.     

Haberin Devamı

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İlçeye bağlı Soğukoluk Yaylası mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.     

Yangına 2 helikopter, 1 uçak, 10 arazöz, 1 dozer, 1 greyder, 5 su tankı, 3 teknik eleman ile birçok söndürme işçisiyle müdahale edilmeye başlandı.     

Yangın, Belen ilçesinin kırsal alandaki bazı mahallelerini de tehdit ediyor.     

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yaptığı açıklamada, alınan orman yangını ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine hızla intikal ederek çalışmalara başladığını belirtti.     

Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü belirten Ketmen, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI: MAALESEF CİĞERİMİZ YANIYOR

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu şöyle konuştu:

"Maalesef can damarımızı kapsayan bir yangın. Neden çıktığı bilinmemekle beraber trafo patlaması deniyor ama kesin bir bilgi değil. Geniş bir alanda şu anda hala devam eden, bölgelerin bazılarında yangınlar kontrol altına alınıyor ama tekrar devam ediyor.

Maalesef ciğerimiz yanıyor. Evlerin çok yakınına kadar ulaşmıştı, kontrol altına alındı. Ama Kınalıtepe bölgemiz piknik alanının içine kadar girdi. Orada belli noktada kontrol altında ama devam ediyor.

Çok büyük bir geniş alan. 150-200 hektarı geçebilir diye düşünüyorum ben. Alanın tamamını göremiyoruz. Ben Kınalıtepe bölgesindeyim ve burada da devam ediyor. Bütün ekipler burada şu anda. İnşallah kontrol altına alırız.

Şiddetli rüzgarla başlayan bir yangın. Ama maalesef rüzgar hafif esmekle birlikte devam ediyor. Şu anda çevre illerden gelen ekipler var, helikopterlerimiz, uçaklarımız, itfaiye ekiplerimiz hepsi müdahale ediyor.”

‘COĞRAFYA ÇOK SIKINTILI OLDUĞU İÇİN YAVAŞ MÜDAHALE EDEBİLİYORUZ’

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altıntaş ise yangınla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Şu an için çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor. Sabah 04.45'de bize ihbar gelmişti, trafo patlaması şeklinde. Trafo patlayınca, orman içerisindeki bulunan teller dökülünce geniş bir alanda orman yangını çıkardı. Şu anda hızlı şekilde yangına müdahale ediyoruz.

Herhangi bir vatandaşımız zarar görmedi. Soğukoluk mevkisine ulaşmaması için hava araçlarımız yoğun şekilde çaba sarf ediyoruz. Arazöz ekiplerimizle birlikte yangının geçmesini engelleyeceğiz.

Coğrafya çok sıkıntılı, arazi çok sarp arazi olduğu için bizim müdahale etmemizi engelliyor. Yavaş müdahale etmemize neden oluyor.

İnşallah hava kararmadan, can kaybı yaşamadan yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!