Hatay'da hava üssüne roketatarlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda hava üssüne roketatarlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 10:20

Hatay’ın Amanos Dağları’ndaki Kisecik Köyü yakınında bulunan Kisecik Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlı Hava Radar İstasyonu’na PKK’lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Roketin, isabet almaması sayesinde olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Kisecik Köyü ile Arsuz Beldesi arasındaki bin 770 rakımlı Amanos Dağı’na NATO tarafından yaptırılan ve geçen ay faaliyete geçen Kisecik Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlı Hava Radar İstasyonu’na dün akşam roketli saldırı düzenlendi. Teröristlerin attığı tek roket istasyona isabet etmeyerek 200 metre kadar yakınına düşüp infilak etti. Taciz ateşi olarak kayıtlara geçen saldırının ardından jandarma komando birlikleri bölgede arama tarama çalışması başlattı.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını, teröristlerin güvenlik önlemi nedeniyle istasyona yaklaşamadığını belirterek, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

DOĞU AKDENİZ’E HAKİM

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde 58 yıl önce NATO tarafından kurulan ve Suriye’yi gözetleyen İskenderun Hava Radar İstasyonu, geçen ay yine NATO tarafından Kisecik Köyü’ne yaptırılan yeni yerine taşındı.

Haberin Devamı

Kisecik Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlanan Radar İstasyonu’nun Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanıldığı ve Suriye, KKTC ile Doğu Akdeniz’e tamamen hakim olduğu kaydedildi.

1998’de inşaatına başlanan ve geçtiğimiz yıllarda ABD’nin ‘casus istasyonu’ olduğu iddia edilen yeni istasyon hakkında dönemin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamada, radar istasyonunun NATO fonlarından Türkiye ve NATO hava sahalarının radar kaplamasını sağlamak amacıyla kurulduğunu ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından işletileceğini bildirmişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!