Hatalı şerit değiştiren kamyon otomobili biçti: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hatalı şerit değiştiren kamyon otomobili biçti: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 08:26

Zonguldak’ta tali yola girmek için aniden şerit değiştiren kamyonun altına giren otomobildeki 3 kişi öldü.

Süleyman Balçın'ın kardeşi kaza yerine gelerek 'Abi bana cevap ver' diyerek feryat ederken, oğlu ise 'Baba ses ver ne olur' diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

İNANILMAZ KAZADAN FOTOĞRAFLAR

Kaza, dün akşam saat 19.30 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu’nun 13’üncü kilometresinde meydana geldi. Devrek’ten Zonguldak’a giden kömür ocağı sahibi işadamı 3 çocuk babası Süleyman Balçın yönetimindeki otomobil, bölgedeki duble yol çalışmalarında görev yapan ve tali yola girmek için karşı şeride geçen sürücüsünün ismi tespit edilemeyen kamyonun altına girdi. Kamyon sürücüsü olay yerinden kaçarken, hurdaya dönen otomobilde yaralanan işadamı 31 yaşındaki Levent Üstün ile 37 yaşındaki Aydın Demirel, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Süleyman Balçın ise motor bölümü kamyonun altına giren araçta sıkıştı.

Demir makas ile yapılan kurtarma çalışmaları sonuç vermeyince, kamyonun altındaki otomobil, başka bir kamyona bağlanan halatla çekilmek istendi. Ancak 2 denemede de halat koptu. Bunun üzerine kamyon çekilmek istendi. Ancak ön tarafı yol kenarındaki boşluğa düşen kamyon, başka bir kamyona bağlanan halatın kopması nedeniyle çekilemedi.

'BABACIĞIM SES VER NE OLUR'

Haberin Devamı

Bu sırada olay yerine gelen Balçın’ın kardeşi Murat Balçın, sinir krizi geçirdi. Otomobilin yanında kendini yere atıp, “Abi bana cevap ver” diye feryat eden Murat Balçın, arkadaşları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Kısa süre sonra gelen oğlu Yavuz Balçın ve diğer yakınları da sinir krizi geçirdi. Yavuz Balçın’ın “Babacığım ses ver ne olur” diyerek ağlaması yürek burktu.

Bu arada kaza yerinde toplanan Balçın’ın yakınları ve meraklı kalabalık, ekiplerin çalışmasını güçleştirdi. Polis ve jandarma, kalabalığı uzaklaştırmakta yetersiz kaldı. Güçlükle yürütülen yaklaşık 1.5 saatlik çalışma sonucu Balçın, sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralı halde ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Süleyman Balçın, Levent Üstün ile birlikte yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aydın Demirel de hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, kaçan kamyon sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Bu arada sağlık görevlilerinin Balçın'a müdahalede geç kaldığı öne sürüldü.

 

 

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!