HASVAK'tan özürlülere hastane

Güncelleme Tarihi:

HASVAKtan özürlülere hastane
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Gölbaşı'nda inşaatı yarım kalan Hastane ve Özürlüler Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Merkezi'nin yapımına yeniden başlıyor.

HASVAK Genel Başkanı Engin Öztürk, 7.5 milyon özürlüye hizmet vermek amacıyla Gölbaşı'nda inşaatına başlanan 50 yataklı Hastane ve Özürlüler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatının yapımına ilişkin protokolun Sağlık Bakanlığı ile yedi yıl önce imzalandığını açıkladı. Öztürk, Bakanlık tarafından protokolde yapılan konu değişikliği nedeniyle inşaatta bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Öztürk, ODTÜ'nün verdiği destekle hastanenin 1999 yılı sonunda bitirileceğini bildirerek, 2000 yılından itibaren hastanenin Türkiye'deki 7.5 milyon özürlüye hizmet vereceğini belirtti.

HASVAK Genel Başkanı Öztürk, vakıf çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlediği yemekli toplantıda vakfa onursal üye olan TBMM Başkan Vekili Uluç Gürkan ve Vakıflar Genel Müdürü Mustafa Keten ile çalışmalara katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara onur belgesi verdi.

Öztürk, vakfın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ambulans bağışları seferberliği başlattığını da kaydederek, amaçlarının her yıl 15 ambulans bağışlamak olduğunu belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!