Hastaneyi yanlış arsaya yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Hastaneyi yanlış arsaya yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

300 milyar lira harcanarak tamamlanma aşamasına gelen devlet hastanesinin yanlış araziye yapıldığı ortaya çıktı. Sakarya'daki arsalarını görmeye giden İstanbul'daki yatırımcılar, arazilerine hastane yapıldığını görünce mahkemeye koştular.

Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde, yapımına 8 yıl önce başlanan ve önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanan 30 yataklı Devlet Hastanesi'nin hazine arazisi yerine, şahıslara ait yanındaki arsaya yapıldığı anlaşıldı.

Hastanenin yanlış yere yapıldığı, İstanbul'da yaşayan arsa sahiplerinin, gayrimenkullerini değerlendirmek için ilçeye gelmesiyle ortaya çıktı. Yanlışlık, 1989'da ANAP'lı Belediye Başkanı Mehmet Aydın döneminde başladı. Belediye tarafından temeli atılan hastanenin inşaatı, ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kaldı. 1994 yerel seçimleri öncesinde, Sakarya'nın Taraklı, Akyazı ve Kaynarca İlçelerine devlet hastanesi yapılması yönünde yeni karar alındı ve Çiğdemli Mevkii'ndeki hazineye ait 11 bin 500 metrekarelik 2639 No'lu parsel tahsis edildi. Arsanın, 1989'da temel atılan arsa olduğu varsayılarak hiç inceleme yapılmadan, temel seviyesinde yarım bırakılan inşaata devam edildi. Ancak, arsa sahiplerinin Taraklı'ya gelmesinden sonra yaklaşık 300 milyar lira harcanılarak büyük bölümü tamamlanan hastanenin, hemen yan tarafındaki 18 bin metrekarelik 2638 parsel numaralı arsaya inşa edildiği ortaya çıktı.

ARSANIN PARASINI İSTİYORLAR

Arsanın sahipleri olan Ziyafettin ve Burhanettin Akay ile Fahriye Çakır'ın 8 varisi, İstanbul'da yaşadıkları için kendilerine ait arsaya hastane yapıldığını bu yıl öğrendiklerini belirterek, devletten arsa bedeli olarak 25 milyar lira istediler. Bu isteklerine karşılık, kendilerine, hastane için ayrılan 2639 nolu parsel teklif edildi. Varisler, bunu kabul etmedi ve Taraklı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Yapımı tamamlanmak üzere olan hastanede kullanılacak tıbbi cihazların ilçeye gönderildiği ve hastanenin Göğüs Hastanesi''ne dönüşürülmesi amacıyla çalışmalar yapıldığı öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!