Hastaneden firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hastaneden firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 13:48

İZMİT’te, Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden dün tedavisi için hastaneye getirilen organize suç örgütü lideri Arif Ötleş pencereden atlayarak kaçtı. Olaydan sonra Ötleş’e yardımcı olan 3 kişi yakalanırken, şüpheli motositletle kaçtı. Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde aracı bozulunan Ötleş ile Ankara’dan çağırdığı öğrenilen 4 adamı polisin konrolleri sırasında yakalandı. Polis ekiplerince etkisiz hale getirilen Arif Ötleş, adamlarından polisleri vurmalarını istedi.

Haberin Devamı

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu sabah saat 06.00 sıralarında, D-100 Karayolu Bakırcılar mevkiinde yaptıkları kontrol sırasında 06 RA 057 plakalı aracı durdurdu. Otomobilde bulunan Niyazi Arslan, Ergin Kaygusuz, Serkan Bülbül, Murat Erkal ile üzerinden kimlik çıkmayan ve adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin üzerlerinin madeni yağ ve yırtık olması nedeniyle şüphelen polis kimliklerini kontrol ederek, araçta arama yapmak istedi.

Bu sırada, adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişi polisin üzerinde tabanca olduğunu fark etmesi üzerine araçtan inerek kaçmaya çalıştı. Polis, kaçmaya çalışan kişiyi yakaladı.

 ADAMLARINDAN POLİSLERİ VURMASINI İSTEDİ

Yakalanan kişi, araçta bulunan 4 adamına, "Oğlum nasıl arkadaşsınız, bana sahip çıksanıza, vursanıza onları" diye bağırdığı öne sürüldü. Üzerinden bir adet tabanca ve 17 adet mermi bulunan şüpheli ve 4 adamı Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin İzmit’te dün cezaevinden hastaneye tedavi için getirildiği sırada kaçan Arif Ötleş olduğu ortaya çıktı

Haberin Devamı

Hastaneden firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş yakalandı
MOTOSİKLETİ BOZULUNCA ANKARA'DAN ARKADAŞLARINI ÇAĞIRMIŞ

Poliste sorgulaması yapılan Ahmet Ötleş’in İzmit’te hastaneden firar ettikten sonra motosikletle Ankara istikametine doğru kaçtığı, ancak motosikletin Hendek girişinde bozulması üzerine Ankara’dan arkadaşlarını çağırdığı belirlendi. Polis, Arif Ötleş’in kullandığı motosiklet ve kaskını da TEM Otoyolu’ndaki bir tesiste buldu. Cezaevi firarisi Ötleş ve 4 adamı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Hastaneden firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş yakalandı

Arif Ötleş'in kaçırıldığı motosiklet İstanbul-Ankara karayolundaki bir dinlenme tesisinde, kullandıkları kask ve mont ise hafif ticari aracın bagajında bulundu.

Haberin Devamı

DÜN HASTANEDEN FİRAR ETMİŞTİ

Adam öldürme, yaralama, kaçırma, uyuşturucu satma, gasp gibi suçlardan müebbet hapis cezası alan Arif Ötleş, dün öğle saatlerinde İzmet Seka Devlet Hastanesi’ne getirilirken, birinci kattaki üroloji polikliniğinde tedavi görürken pencereden atlayarak kaçmıştı. Jandarma ile Arif Ötleş’in adamları arasında çatışma çıkarken, bir jandarma yaralanmıştı. Polis, dün Arif Ötleş’in kaçmasına yardımcı olan 3 kişiyi yakalamıştı.

Hastaneden firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş yakalandı

Üzerlerinden kimlik, ehliyer, silah ve mermi çıktı

ANKARA'DA EĞLENCE MEKANLARINI HARACA BAĞLIYORDU

Liderliğini Ötleş'in yaptığı çete Ankara'daki eğlence mekânlarını haraca bağlıyor ve uyuşturucu satıyordu. Ötleş'e karşı Ankara Çinçin ve Yenidoğan'da çok sayıda operasyon düzenlenmişti. Çinçin'de bir evde kalan Ötleş, son operasyonda yakalanmış villasından 1 ton 42 kilogram esrarla ağır makinalı silahlar çıkmıştı.

Haberin Devamı

MEKANLARA SİLAHLI SALDIRILAR DÜZENLEMİŞLERDİ

Başkentte birçok suçtan aranan Ötleş, Mart 2013 tarihinde adamlarıyla birlikte eğlence mekanlarına ağır makinalı silahlarla saldırı düzenlemişti. Burada bir kişiyi öldürüp 7 kişiyi de yaralayan çeteye yönelik polis geniş kapsamlı soruşturma başlatmıştı. Ötleş, İzmir’den Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanmıştı. Adamları o dönemde de Ötleş'i biber gazıyla hastaneden kaçırmaya çalışmış, Ankara Sincan Cezaevi Taburu’nda görevli askerler Ötleş’i çembere almış, adamları kaçmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!