Hastanede gazetecilere saldırı

Güncelleme Tarihi:

Hastanede gazetecilere saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 00:12

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaralı bir kadının durumunu takip etmek üzere giden 7 muhabir, hastanenin güvenlik görevlilerince darp edildi.

Gazeteciler, Maltepe'de eşi tarafından bıçaklanan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kadının durumunu takip etmek için Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiler.

Hastanenin güvenlik görevlileri gazetecilerin çekim yapmasına izin vermezken, çıkan tartışmada güvenlik görevlileri, hastanenin temizlikçileriyle birlikte gazetecilere saldırdı.

Ellerinde bıçak ve sopa da bulunduğu belirtilen bu kişiler, CHA'dan Ercan Yıldız, Milliyet Gazetesi'nden İsmail Polat, Vatan Gazetesi'nden Aziz Özen, Akşam Gazetesi'nden Sevgi Özdemir, Hürriyet Gazetesi'nden Cem Kerpiççiler, Sabah Gazetesi'nden Yalçın Bel ve Ayhan Şimşek ile Milliyet Gazetesi ulaştırma görevlisi Murat Türkcan'ı darp ettiler.

Darp sonucu yaralanan Vatan Gazetesi Muhabiri Aziz Özen'in çenesine Kartal SSK Hastanesi'nde 2 dikiş atıldı.

Kartal SSK Hastanesi nöbetçi doktoru Aygül Gökhan, çeşitli yerlerinde darp izleri bulunan gazetecilerin genel sağlık durumlarınıniyi olduğunu bildirdi.

Gazetecilerin darp edilmesi olayına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!