Hastane tuvaletinde tecavüze tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Hastane tuvaletinde tecavüze tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 16:53

ANTALYA'da kaldığı otelde aşırı derecede alkol alınca komaya girip Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen kadın öğretmen G.T.'ye tuvalette tecavüz etmekle suçlanan hizmetli Hayri G. tutuklandı.

İstanbul'daki bir okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan G.T., önceki gün akşam saatlerinden itibaren bir kadın arkadaşıyla birlikte, Antalya'da kaldıkları otelde alkol almaya başladı. Aşırı alkol alan G.T., komaya girince dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. G.T., kusmak isteyince, hastaneye özel bir şirketten hizmet alımı yoluyla istihdam edilen ve hasta taşıma işinde çalıştırılan Hayri G. tarafından tuvalete götürüldü.

Bir süre sonra Acil Servis odasına dönen G.T., sorumlu hekime, Hayri G.'nin tuvalette kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Şikayet üzerine Acil Servis sorumlu hekim, durumu hastane polisine bildirdi. Gözaltına alınan hizmetli Hayri G., sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Öğretmen G.T., polisteki ifadesinde, “Önce kusmak istedim. Lavaboya gittiğimizde bana kusmam için yardımcı oldu. Ardından tuvalet ihtiyacımı gidermek için klozete oturmak istedim. Bu sırada sendelediğim için yardım edeceğini söyledi. Sonra cinsel organını çıkardığını gördüm. Ne yapıyorsun demeye kalmadan bana tecavüz etti. Bayılmak üzereydim, karşı koyamadım” dedi.

Hayri G. ise karakoldaki ifadesinde, G.T. ile rızası üzerine birlikte olduğunu iddia etti. Hayri G., “Üstü zaten soyunuktu. Ben arkasında duruyordum. Sonra elini arkaya uzatarak cinsel organıma dokundu ve benimle birlikte olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine ilişkiye girdik” diye ifade verdi.

İŞİNE SON VERİLDİ

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, olayın Acil Servis hekiminin polise başvurması üzerine ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi:
“Hastayı tuvalete götüren personel, hizmet alımı yoluyla çalıştırdığımız, taşeron firma personeli. Hasta, tuvaletten dönüşünde acil servis sorumlusu hekim arkadaşımıza şikayetini bildirmiş. Şikayeti değerlendiren doktorumuz hastane polisine ve savcılığa şikayeti intikal ettirmiş. Böyle bir kişinin hastanemizde yeri yoktur. İşine son verdik. Böyle bir olayı kapatma gibi bir niyetimiz asla olamaz. Bu kişi suçluysa cezasını çekmesini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!