Hastane tuvaletinde doğuma soruşturma izni yok

Güncelleme Tarihi:

Hastane tuvaletinde doğuma soruşturma izni yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 22:17

BARTIN’da kamu çalışanı 1 kız çocuğu annesi H.K. (36), geçen yıl 8 Şubat'ta ikinci bebeğine 25 haftalık hamileyken kanama şikâyetiyle Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

Dr. Vecdi Çavuşoğlu, hamile kadını, 'Erken doğum eylemini durdurma' tedavisi uygulamak üzere servise yatırdı. İddiaya göre serviste kontrol altında tutulan H.K.'nın ertesi gün sancıları arttı ve defalarca söylemesine rağmen serviste görevli ebe Ö.B.K. ve hemşire ebe T.Ö.'nün, "Bu gaz sancısı. Gaz sancısı için bu saatte doktoru arayamayız" diyerek kadınla ilgilenmediği ileri sürüldü. H.K., gece saat 01.00 sıralarında odasındaki tuvalete gittiğinde erkek bebeğini dünyaya getirdi.

BEBEĞİNİ KAYBETTİ
H.K.'nın yere düşürmeden tuttuğu bebeğinin muayenede öldüğü belirlendi. Ölüm belgesine bebeğin ölüm nedeni 'solunum ve kalp yetmezliği', 'ağır prematüre', 'durdurulamayan erken eylem' olarak yazıldı.

H.K. ve eşi S.K., ebe Ö.B.K. ve hemşire ebe T.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bartın Valiliği, ‘doğumun yatakta veya tuvalette olmasının bebeğin yaşayabilirliği açısından herhangi bir öneminin olmadığı’ yönündeki bilirkişi görüşü doğrultusunda iki sağlık görevlisi hakkında soruşturma izni vermedi.

Son 4 yılda aynı hastanede çeşitli ihmaller sonucu bebek ölümü ve sakatlıkların yaşandığı kaydedildi. 

BAKMADAN GEÇME!