Hasta girdiği hastanenin doktor adayı olup çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Hasta girdiği hastanenin doktor adayı olup çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 21:28

ÜNİVERSİTE sınavlarına hazırlanırken lenf kanserine yakalanan 18 yaşındaki Anıl Kaya, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Antalya Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi son sınıfında okurken geçen yılın Kasım ayında hastalanan Anıl Kaya'ya, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lenf kanseri teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Kaya'ya, ailesi üniversite sınavlarına hazırlanmasının zor olacağı gerekçesiyle ÖSS'ye girmemesi tavsiyesinde bulundu. Doktorları da Anıl'a okul ve dershaneye gidemeyeceğini söyledi.

Sınava girme konusunda kararlı olan Anıl Kaya, dershane öğretmenlerinin de yardımıyla kendisine tahsis edilen özel odada sınavlara hazırlandı. Enfeksiyon kapma riskine karşın 1 yıl boyunca okuluna gidemeyen Anıl Kaya'ya dershane öğretmenleri maske takarak ders verdi. Kolunda serumla girdiği sınavdan Sayısal 2'de 357.840 puan alan Anıl Kaya, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazandı. Hasta olarak gittiği Üniversite'nin Tıp Fakültesi'ni kazanan doktor adayı Kaya, zorlu geçen bir yılın stresini atmak için ailesiyle Aydın'ın Didim ilçesine tatile geldi.

ELİNDE SERUMLA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİ

Bir an olsun umudunu kaybetmediğini söyleyen Anıl Kaya, “Üniversiteye girmek için 3 yıl çalışmıştım. Hastalığımdan ziyade okulu bırakmam gerektiğine üzüldüm. Ancak 3 yıllık emeğimin bir anda yok olmasına müsaade edemezdim. İnatla sınava gireceğimi söyledim. Dershanedeki hocalarım çok özverili davrandılar. Mikrop kapma tehlikeme karşılık ücretsiz olarak bana özel bir oda ayarladılar ve orada hazırlandım. Evden dışarıya sadece sınavlarda çıkabiliyordum. Üniversite sınavına da bir elimde serumla girdim. İsteğim doktor olmaktı, ancak tedavi sürecimde doktor olma isteğim iki kat arttı. Doktor olduğumda benim gibi aynı sorunu yaşayan hastalara dertlerini bilerek yaklaşacağım. Lenf kanseri hastalarını tedavi edebilmek için onkoloji bölümünde okumak istiyorum” dedi.

Kaya, kanser hastalığıyla mücadelenin sırrının yaşamdan kopmamak olduğunu söyledi. 47 yaşındaki Biyoloji öğretmeni Hasan Kaya ise, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Oğlumun gösterdiği azime inanıyorum, onun iyileşmesine yardımcı olacak. Mücadelemizi bırakmayacağız. Tedavisinin sonucunu Ekim ayında öğreneceğiz” diye konuştu.

Öğretmen annesi 44 yaşındaki Armağan Kaya da, morallerini yüksek tutmaya çalıştıklarını Ekim ayında öğrenecekleri tedavi sonuçlarını beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!