'Hasta dosyası satışa sunuldu'

Güncelleme Tarihi:

Hasta dosyası satışa sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 09:46

Yaklaşık altı ayın ardından komadan çıkan Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in hasta dosyasının çalındığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Schumacher'in hasta dosyasının kazanın ardından tedavi gördüğü Fransa'daki Grenoble Hastanesinden çalındığı ve satışa sunulduğu açıklandı.

Alman Bild gazetesine göre, çalınan belgelerin Almanya, İngiltere ve Fransa'da yayın yapan çeşitli medya kurumlarına satın almaları için teklif edildiği ileri sürüldü. Dosyayı satan kişinin söz konusu belgeler için en az 50 bin euro talep ettiği kaydedildi. Dosyanın gerçek olduğunu Schumacher'e yapılan muhtemel cerrahi müdahaleler hakkındaki ayrıntılarıyla ispatlanmaya çalışıldığı kaydedildi.

Dosyanın hastaneden nasıl çalındığının bilinmediği belirtilirken, polisin, belgelerin hastanenin güvenli bir bilgisayarından kopyalanıp kopyalanmadığı konusunda soruşturma yaptığı bildirildi.

KEHM: "İĞRENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Haberde görüşlerine yer verilen Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, "Dehşete düşmemek ve iğrenmemek mümkün değil" dedi ve söz konusu olan belgeleri satın almamayı ve yayınlamamayı kuvvetle tavsiye ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Michael Schumacher, Fransa Alpleri'nde 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşmüş ve başını kayaya çarparak ağır yaralanmıştı. Efsanevi pilot 16 Haziran'da komadan çıktı ve tedavi olduğu Grenoble Hastanesinden taburcu edilerek uzun rehabilitasyon süreci için tedavisinin Lozan Üniversitesi Hastanesine transfer edilmişti.

İsviçreli uzman nörolog Dr. Erich Riederer, komadan çıkan Alman pilotun sağlık durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, Schumacher bundan sonra yatalak kalacağını ve hayatı boyunca başkalarının yardımına muhtaç olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!