Hassas noktaları numaralandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Hassas noktaları numaralandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 12:58

DÜNYANIN en büyük kanyonları arasında yer alan yüksekliği 800 metre ile 1200 metre arasında bulunan Kastamonunun Pınarbaşı İlçesi’ndeki Valla Kanyonu’nda, kaybolmaların önüne geçmek için belirlenen 23 hassas nokta, fosfor özelliğine sahip levha ve renkli sprey boya ile numaralandırıldı.

Valla Kanyonu’na doğa sporu tutkunlarının ilgisi, dağcıların kaybolma ve mahsur kalma vakaları üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ve Ulusal Kurtarma Ekibi tarafından 9-16 Eylül tarihlerinde ’kayıp arama, yön bulma, suda arama ve kurtarma’ eğitimi yapıldı. Kanyona profesyonel kılavuz ve gerekli malzeme olmadan giren kişilerin hayati tehlike yaşadıklarının belirlenmesi üzerine, kritik bölgelerin krokisi hazırlandı.

Konu ile ilgili Kastamonu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Kanyon içinde 23 hassas nokta, 500-600 metre aralıklarla fosfor özelliğe sahip levha ve renkli sprey boyalarla numaralandırıldı. Kanyona girecek kişilere kolaylık sağlanması amacıyla tehlikeli bölgeler, ilerleme istikametleri, kamp alanları, akıntının fazla olduğu alanlar ve telefonun çekebileceği bölgeler sprey boylarla işaretlendi."

Açıklamada, 19 Ağustos’ta kanyonda kaybolan Anıl Bakar’ın bulunabilmesi için AFAD ve JAK’ta görevli 10 personel ile 2 kılavuzun bir süre önce 3 günlük çalışma yaptığını, ancak dağcının izine yine rastlanılmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!