Hassas burunda hassas ifadeler

Güncelleme Tarihi:

Hassas burunda hassas ifadeler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 00:00

İstanbul’da en büyük uyuşturucu operasyonunda yakalanan Doçent Işık ile Çete lideri Habip Kanat’ın üst düzey üç Emniyet Müdürü ile telefon görüşmeleri ortaya çıktı. 3 müdürün talimatla Ankara Cumhuriyet savcılığı’na ifade vermeleri istendi.

NARKOTİK Şube Müdürlüğü’nün Tuzla ve Pendik’te gerçekleştirdiği son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda dün şok bir gelişme yaşandı. Operasyonda yakalanan uyuşturucu şebekesinin lideri Habip Kanat ve burnunun hassas koku alma özelliği nedeniyle bir dönem İstanbul Narkotik Şube’ye bilirkişilik yapan Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık’ın bazı üst düzey polis yetkilileriyle sık sık telefonla görüştükleri ortaya çıktı. Narkotik polisi, operasyon sonrası çete lideri Kanat ile Işık’ın’ın, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E.A., emniyet müdürleri M.E. ve M.A. ile yaptıkları telefon görüşmelerini, İstanbul’da soruşturmayı yürüten savcılığa bildirdi. Savcılık da, talimatla 3 emniyet müdürünün Ankara’da ifadelerinin alınmasını talep etti.

Muhbir-emniyetçi ilişkisi

E.A. ve emniyet müdürleri M.E. ve M.A. bugün Ankara’da Cumhuriyet savcısına ifade verecek. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E.A., ifade vereceğini Hürriyet’e doğruladı. Ancak konu hakkında bilgi vermedi. Aslan’ın yakın çevresi ve diğer emniyet yetkilileri ise ilginç bir açıklamada bulunarak, “Çete lideri Habip Kanat polis ajanıydı. Uzun yıllardır emniyete çalışırdı. E.A. ve diğer emniyet müdürlerinin yaptığı telefon görüşemeleri muhbir ve emniyetçi ilişkisidir” dediler. İfadeleri alınacak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E.A. ve 2 emniyet müdürü, AK Parti hükümeti döneminde görevlerinden alınmış, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararları ile yeniden eski görevlerine dönmüştü.

Çete lideri 8 yıllık ajan

Polis kaynakları da Habip Kanat’ın 2001 yılından beri, emniyete ajan olarak çalıştığını belirttiler. Kaçakçılık Daire Başkanlığı’nın 2001 yılında yaptığı bir operasyon ile gözaltına alınan Habip Kanat’ın o tarihten sonra uzunca bir süre (X ajan) olarak emniyet birimlerine çalıştığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!