Hassa'da 7 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Hassada 7 terörist öldürüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 08:33

Hatay’ın Hassa İlçesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada PKK’lı 7 terörist öldü.

Haberin Devamı

İŞTE ÇATIŞMANIN OLDUĞU YER /WEB TV

Jandarma devriye görevi yaparken, saat 03.00 sıralarında MeÅŸrepe Tepe mevkiinde PKK’lı bir grup teröristle karşılaÅŸtı. Jandarmanın ’dur’ ihtarına teröristlerin ateÅŸle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Ä°lk belirlemelere göre 7 terörist ölü ele geçirilirken, bölgede geniÅŸ kapsamlı opersyon baÅŸlatıldı. Â

CUMHURÄ°YET SAVCISI Ä°NCELEME YAPIYOR

Hatay’ın Hassa İlçesi’nde jandarma ile girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK’lının kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Hassa Cumhuriyet Savcısı ile adli tabip, olay yerinde cesetleri incelerken, PKK’lıların üzerinden 7 M-16 piyade tüfeği, 14 el bombası, 4 kilo A-4 plastik patlayıcı, roket mühimmatı, sırt çantaları ve tesisatları çıktı.

Cesetler, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği Meşrepe Tepe Mevkii’ni geçiş noktası olarak kullandıkları belirtildi. Amanoslar’da barınan bu gurubun varlığını saptayan jandarmanın 12 gündür onları termal kamera ile takip ettiği de belirtildi.

Haberin Devamı

AMANOSLAR’DA İLK TEMİZLİK

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde 26 Temmuz 2010’da Payas Belediyesi’nin eski meclis üyesi 45 yaşındaki MHP’li Bestami Kılınç’a ait otomobili gasp eden PKK’lılar, ilçe merkezinde polis memurları 41 yaşındaki Ali Hacıarap, 34 yaşındaki Hasan Aslan, 38 yaşındaki Emre Yalçın ve 33 yaşındaki Fatih Yıldız’ı şehit etmiş o olaydan sonra eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Amanoslar’ı temizleyin talimatı"vermişti.

Bu talimatın ardından 50-60 kişilik PKK’lı grubun yuvalandığı Amanoslar’da geniş çaplı bir ’süpürme’ operasyonu başlatılmış, her taşın altına bakıldığı vurgulanmıştı. 2010 yılında Hatay’da kanlı eylemlere neden olan PKK’lılar, 31 Mayıs 2010’da Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askerin bulunduğu kamyonete roketli saldırı düzenlemiş bu saldırıda deniz erle Serhat Aslan, Kerem Oğuz Erbay, İsmail Kartal, Erol Tavukçu, Ümit Akbulut ve Erhan Terletme şehit olmuş, aynı gurup, 10 Haziran 2010’da Osmaniye’ni merkeze bağlı Kanlıgeçit Jandarma Komando Karakolu’na uzun namlulu silahlarla ateş açınca lojman binasında oturan üsteğmen eşi Pınar Akdağ’ı şehit olmuştu. Bu olaylardan sonra sürdürülen çalışmalar kapsamında Amanoslar’da varlığı bilinen teröristlerin bir timi bu geceki operasyonda etkisiz hale getirilmiş oldu.

Haberin Devamı

SALDIRILARA KATILAN TERÖRİST TUTUKLANDI

İskenderun ve Osmaniye’deki kanlı eylemlere karışan ve eylem emrini ’Panzer’ kod adlı Kemal K.’den aldığını itiraf eden 26 yaşındaki Abuzer D. geçen eylül ayında Nedret A. ve Hanım K. ile birlikte tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!