Hasip Kaplan: Serok varken senin başkanlığına kim bakar

Güncelleme Tarihi:

Hasip Kaplan: Serok varken senin başkanlığına kim bakar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 15:51

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki nevruz kutlamalarına katılan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, dünyada tek tip başkanlık olmadığını belirterek, "Ne var bizde Kürdistan'da Serok (başkan) var. Serok varken senin başkanlığına kim bakar. Başkanlık, başkanlık, başkanlık diye tutturmuşsun kardeşim" dedi.

Haberin Devamı

Silopi'deki nevruz kutlamalarına HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, HDP, DBP'li yöneticiler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılan vatandaşlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, şöyle dedi:

"7 Haziran'da yalancının lastiğini patlatacaksınız. Yalancının tekerini indireceksiniz. Çünkü ne bizde, ne Ortadoğu’da, ne Türkiye'de ne dünyada öyle tek tipi başkanlık yok. Ne var bizde Kürdistan'da Serok (başkan) var. Serok varken senin başkanlığına kim bakar. Başkanlık, başkanlık, başkanlık diye tutturmuşsun kardeşim. Seçim, seçim, meydan meydan dolaşıyorsun. Senden daha çok dolaşan hem kahvede hem sokakta her yerde toplantı yapıp konuşan Cumhurbaşkanı var mı? Yok. Bir hafta sus kardeşim dilin şişmez, şişmez ha. Bir hafta sus, sus. Millette bu ekranlara çocuklarımız bakarken psikolojileri bozuluyor. Konuşacaksan hayır için konuş. ülke için konuş, demokrasi için konuş, özgürlükler için konuş. Söylüyorum size yüzde 10 barajına sığınan korkaklar, Kenan Evren'in yüzde 10 baraj hanesine sığınan korkaklar, siz 400 vekil istiyorsunuz değil mi? Siz baraj indirin, milletin oyunu çalmayın, önünü açın, eğer 100 milletvekili görürseniz bana da Hasip Kaplan demesinler. Ama barajı aşa aşa geliyoruz. Halkların Demokratik Partisi, halkların bütün rengi, Rize'den İzmir'e, İzmir'den Antalya'ya Erzurum'a kadar önümüzde 7 Haziran Türkiye'yi değiştirecek bir tek güç halkın gücü, bir tek parti halkın partisi HDP var. Biz Türkiye'yi değiştireceğiz. Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Türkiye'de iktidara yürüyoruz. Nevruzun ruhu ile şehitlerimizin ruhu ile gençlerimizin, kadınlarımızın, halkımızın coşkusu ile Nevruz'unuz kutlu olsun. Gününüz kutlu olsun."

Kaplan'ın konuşmasının ardından şarkılar eşliğinde halaylar çekerek kutlamalar sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!