Hasip Kaplan: Muhalefet şehrini basmazsanız kıyameti kopartırız

Güncelleme Tarihi:

Hasip Kaplan: Muhalefet şehrini basmazsanız kıyameti kopartırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 17:29

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı’nın, bütçe tasarısına muhalefet şerhinde geçen Kürt ve Kürdistan kelimeleri olduğu gerekçesiyle basılmadığını söyledi. Kaplan, "Yarın muhalefet şerhimizi basar getirirsiniz, yoksa yarın bütçe görüşmelerinde kıyamete kopartırız. Bu bütçe görüşülmez, eksik raporla bütçe görüşülmez" dedi.

Haberin Devamı

Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Kaplan, 2015 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda yarın görüşüleceğini hatırlatarak, HDP’nin 108 sayfalık bütçe muhalefet şerhini Plan ve Bütçe Komisyonu’na zamanında verdikleri halde bazı sayfalarda ’Kürt’ ve ’Kürdistan’ kelimeleri geçtiği için bütçe kitabına basılmadığını belirterek tepki gösterdi.

Kaplan, "Konuşmamızda Irak Federal Kürdistan bölgesi bir yerde geçmiş anlatırken, AK Parti’li plan bütçe üyelerini rahatsız etmiş. Bunlar 6 sayfa içinde 1 paragraf bile değil. Plan Bütçe Komisyonu gönderdiğimiz şerhi buraya eklenmemiş. Yarın görüşmelere başlayacağız. Grubu olan bir partinin muhalefet şerhi yok. Komisyon Başkanı sansür ediyor, zorbalık uyguluyor. Anayasayı çiğniyor, burada CHP’nin ve MHP’nin muhalefet şerhi var. HDP’nin niçin içinde yok. Burası dağ başı değil. Burası muz cumhuriyeti değil. İç tüzüğün kuralları vardır. Hükümet söylediği sözlerin arkasında duracak"dedi.

Ardından Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Mesut Barzani ile çektirdiği fotoğrafları gösterdi ve bu fotoğrafın arkasında Kürdistan bayrağı yok mu? diye sordu. Kaplan, "Yarın muhalefet şerhimizi basar getirirsiniz, yoksa yarın bütçe görüşmelerinde kıyameti kopartırız. Bu bütçe görüşülmez, eksik raporla bütçe görüşülmez. Size yarına katar süre basacaksınız bu kitaba" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!