Hasdal örnek Silivri sıkıntılı

Güncelleme Tarihi:

Hasdal örnek Silivri sıkıntılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

İnsan Hakları Komisyonu’nun yaklaşık bir yıl önce hazırladığı raporlar, Balyoz davasında emekli paşaların gönderildiği Silivri ile muvazzaf subayların konulduğu Hasdal Askeri Cezaevi arasındaki farklılıkları gözler önüne seriyor.

29 general ve amiralin bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’ndan tam not aldı. Komisyon raporunda, cezaevini diğer infaz kurumlarına örnek gösterdi. 17 Mart 2010’da yapılan incelemelere dayanan rapora göre, Hasdal’da tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarında bulunan duşlarda 24 saat sıcak su mevcut. Kurum doktoru, hasta olduğu bildirilen hükümlü ve tutukluları her gün belirli saatlerde muayene ve tedavi ediyor. Bir psikolojik danışmanın çalıştığı cezaevinde, haftada iki gün de psikolog görev yapıyor. Tutuklu ve hükümlüler koğuşta kalanların belirledikleri TÜRKSAT uydusundan yayınlanan 20 TV kanalını izleyebiliyorlar. Cezaevi, havalandırma temizlik, spor aletleri, kütüphane gibi konularda da komisyondan tam not aldı.
Komisyon, aralarında gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın şikayetlerinin de yer aldığı 57 şikayet başvurusu üzerine 26 Şubat 2009’da Silivri L Tipi Ceza İnfaz Kurumlarında yaptığı incelemelerin sonunda da bir rapor hazırladı. Rapora göre ise cezaevindeki şikayetler tutuklu ve hükümlülerin aynı koğuşlarda kalması, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamama, sıcak su temini, telefonla görüşme hakkının yeterince kullanılamaması, kameraların ortak yaşam alanlarını kayıt altına alacak şekilde konuşlandırılması konuları üzerinde yoğunlaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!