HAS Parti’ye Osmanlı güneşi

Güncelleme Tarihi:

HAS Parti’ye Osmanlı güneşi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 00:00

Necmettin Erbakan’la anlaşmazlığa düşüp Saadet Partisi’nden ayrılan Numan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisi’ni kurdu. Kurtulmuş, kısaltması HAS Parti olan yeni oluşumun sembolünü ‘Osmanlı güneşi’ olarak tanımladı.

Haberin Devamı

FAAL SİYASİ PARTİ SAYISI 67 OLDU

Kurtulmuş, HAS Parti’nin kuruluşunu ve 233 kişiden oluşan kurucular kurulunu dün Rixos Otel’de basına tanıttı. Eşi Sevgi Kurtulmuş’la salona giren Kurtulmuş’u partililer “Başbakan Numan” sloganlarıyla karşıladı. HAS Parti’nin kurucular kurulunda Refah ve Fazilet Partisi’nin etkili isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, SP’li Recai Kutan’ın akrabası Zekai Kutan, eski DP’li Prof. Dr. Çağrı Erhan, eski DYP’li Ümmet Kandoğan, eski ANAP’lı Kadın Kolları Başkanı Ebru Kurban, Refahyol döneminde Erbakan ekibinin önemli isimlerinden Teoman Rıza Güneri, Lütfü Esengün, Şeref Malkoç, Mukadder Başeğmez ve Bahri Zengin gibi isimler bulunuyor.

İsim benzerliği

Kurucular kurulunda Gazeteci Emine Uçak Erdoğan ile Abdülhamit Gül isimleri de yer alıyor. Başbakanın eşi Emine Erdoğan’ı çağrıştıran kurucunun yanı sıra Erol Erdoğan ve Ersan Erdoğan isimleriyle iki Erdoğan ve Ahmet Gül adıyla bir Gül daha bulunuyor.

Kuruluş dilekçesi verildi

HAS Parti’nin kuruluş dilekçesi Ümmet Kandoğan, Şeref Malkoç, Niyazi Güney tarafından İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. HAS Parti’nin kurulmasıyla Türkiye’de faaliyette bulunan siyasi parti sayısı 67 oldu.

Milletin merkezi olacağız

HALKIN Sesi Partisi’nin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, amblemlerinin Osmanlı’nın medeniyet güneşi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu parti sağcı bir parti değil, solcu bir parti değil, liberal bir parti değil, muhafazakar bir parti değil. Milletin, halkın merkezi olan bir partidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!