Hareket halindeki oto patladı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hareket halindeki oto patladı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

HAtay'yın Kırıkhan İlçesi'nde önceki gece likit petrol gazıyla çalışan Bulgar plakalı bir otomobilde seyir halindeyken meydana gelen patlamada, 2 kişi öldü. Polis, canlı bomba olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Önceki gün saat 20.00'de Kırıkhan İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Topboğazı yol ayrımında, seyir halindeki CT 2026 AC Bulgaristan plakalı BMW marka otomobilde, büyük bir patlama oldu. Patlama sonrası alev alan otomobil, şarampole yuvarlandı. Otomobilin tüple çalıştığı, 33 yaşındaki sürücü Dimitra Dimitrov'un yanarak öldüğü, 25 yaşındaki Jelev Jivko İvanov'un ise belden aşağısının parçalanmış, kollarının kopmuş olduğu belirlendi. Bulgaristan'dan gelen Dimitrov ile İvanov'un, 14 Mart'ta Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptıkları açıklandı.

CANLI BOMBALAR MI?

Bu arada, otomobildekilerden birinin parçalanmasının otomobilde patlayıcı bulunduğu, Kapıkule'den giriş yaptıktan sonra doğrudan Hatay'a gelinmesinin ise bölgede birileriyle irtibat kurdukları ihtimalini güçlendirdi. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ‘‘İlk bilgiler, canlı bomba olarak geldi’’ dedi. Kaymakam Altıntaş, patlamanın gece meydana gelmesi ve itfaiyenin çok su sıkması nedeniyle, olay yerinde bazı parçaların toplanamadığını belirtti.

Vali Gökhan Aydıner ise ‘‘Olay yerinden incelenmek üzere parçalar alındı. Balistiğe göndererek inceleteceğiz. Bu nedenle gelecek rapora göre patlamanın nedeni tesbit edilecek. Araç sürücüsü tamamen yanmış. Yanında bulunan kişinin belden aşağısı parçalanmış. Kolları kopmuş. Bu nedenle araçta patlama olduğunu tahmin ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Öte yandan, güvenlik güçleri patlayan otomobilin bölgeye eylem amacıyla gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, patlamanın çok şiddetli oluşu, ilk anda terör örgütlerinin elinde de bulunan C-4 patlayıcısını akla getirdi. Çetebaşı Abdullah Öcalan'ın saklandığı Suriye'ye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in ‘‘Sabrımız taşıyor’’ diyerek sert mesaj gönderdiği Reyhanlı Hudut Bölüğü'nün, olayın meydana geldiği bölgeye yakın olması da dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!