Harakiri kapatma kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Harakiri kapatma kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 10:08

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun 150 bin lira para cezası kestiği Harakiri, cezanın ağırlığını kaldıramayarak ikinci sayısından sonra dergiyi kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea10caf018fbb8f869237b

Dünyaca ünlü çizer Kutlukhan Perker'in projesi olan Harakiri dergisi, “insanları evlilik dışı ilişkiye özendiriyor” ve “Türk halkını tembellik ve maceraperestliğe itiyor” gerekçesiyle Muzir Neşriyat Kurulu'ndan 150 bin TL ceza aldı.

Derginin siyah poşete konulması, reklam yapamaması gibi yaptırımların yanı sıra 150 bin TL para cezasına çarptırılması 'Harakiri'yi zorladı. Ekip ikinci sayının ardından dergiyi kapatma kararı aldı.

TEMBEL VE MACERAPERESTE 150 BİN LİRA CEZA VAR

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya bugünkü köşesini Harakiri'ye kesilen cezaya ayrıdı. İşte Atkaya'nın yazısından bir kesit...

AAAH ah, hem tembel hem maceraperest olmak ne büyük suçtur bilemezsin sevgili okur.

Gürbüz ve toraman “İleri Demokrasi”mizin güzide kurumlarından biri olan Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun ceza yağdırdığı Harakiri dergisi iki sayının ardından kapanmak zorunda kaldı.
Harakiri kendisini şöyle tanımlıyordu ilk sayısının kapağında:
“44 pûr-i pak renkli sahife!
Ve içeride hal-i hazırdaki isim ve mahlaslara ilaveten daha nice mürekkep erbabı ve muharrirlerin iştiraki ile defter idilüp dürülmüş aylık neş’e ve cambazlıklar mecmuası...”
  KANAT ATKAYA'NIN YAZISININ TAMAMI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!