Hapse giren vergi müdürü gayrimenkul zengini çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hapse giren vergi müdürü gayrimenkul zengini çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 07:00

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, aralarında Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’in de bulunduğu 15 kişiyi, ’Rüşvet, irtikap ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturmak’ suçlarından gözaltına aldı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan ’Veren 06’ adlı operasyon kapsamında 6 aydan bu yana takip edilen Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne önceki sabah saatlerinde baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında Müdür Adıgüzel, bir müdür yardımcısı ile birlikte aralarında esnaf ve mali müşavir olan toplam 15 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’in mülk zengini olduğu ortaya çıktı. Değişik yerlerde yazlık ve lüks evleri olan müdürün gayrımenkullerinin değerinin 2 milyon YTL civarında olduğu öne sürüldü.

Babamdan miras kaldı

Tekirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra çıkartıldığı mahkemece ’Rüşvet, irtikap ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturmak’ suçlarından tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’in Muğla merkezde dubleks villa, Mersin Silifke İlçesinde yazlık, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesinde hisseli arsa, Çorlu’da lüks bir daire ile Kayseri merkezde bir daire ve bahçeli evinin yanı sıra, İstanbul Ataşehir’de de lüks bir dairesi bulunduğu belirlendi. İfadesinde ailesinin tek oğlu olduğunu ve ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu belirten Adıgüzel, mal varlığını babadan kalan mirasla yaptığını savundu. 6 ay süren teknik takibin ardından telefon konuşmalarına takılan görüşmeler sonrası başlatılan operasyonda Adıgüzele birlikte 17 kişi gözaltına alınmıştı. Alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Vergi Dairesi’nde görevli memur Ali G., İstanbul Vergi Dairesi memuru Abdullah G., Tahir Y. ve Erdinç A. savcı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Üç kişi tutuklu

Mahkemeye sevk edilen Çetin Adıgüzül, Mali Müşavir Nuri K., ile manavlık yapan İsa B. ’Rüşvet, irtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan tutuklanarak Çorlu Cezaevi’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!