Hapiste kral gibi

Güncelleme Tarihi:

Hapiste kral gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker, kaldığı Bayrampaşa Cezaevi'ni 5 yıldızlı otele çevirdi. Cezaevine 9 müzik seti, 4 çamaşır makinesi, 4 bulaşık makinesi, 6 buzdolabı ve 4 televizyon getirten Peker, çok sevdiği kokoreç için makine getirtmeyi de ihmal etmedi... Peker, cezaevi duvarları için de yağlı boya tablolar ısmarladı.

Bir dönem siyasi tutuklu ve hükümlülerin otorite tanımaz tutum ve eylemleriyle çalkalanan, yapılan her aramada cep telefonu, kesici ve delici aletlerin yakalanması rutin hale gelen Bayrampaşa Cezaevi bu kez yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker'in akıllara durgunluk veren lüks yaşantısıyla gündeme geldi. Çetelere yönelik operasyonlar çerçevesinde aranırken Romanya'dan özel uçakla İstanbul'a gelip polise teslim olan Peker'in lüks yaşantısını konulduğu Bayrampaşa Cezaevi'ne aynen taşıdığı ortaya çıktı. 25 Ağustos 1998 günü İstanbul DGM'ce organize suç örgütü liderliğinden tutuklanarak cezaevine gönderilen Sedat Peker'in yattığı koğuşu, herhangi bir engelle karşılaşmaksızın getirdiği lüks eşya ve dekorasyon malzemeleriyle 5 yıldızlı otele çevirdiği öne sürüldü.

Peker'in cezaevine herhangi bir engelle karşılaşmaksızın getirttiği eşyalar arasında 9 müzik seti, 4 çamaşır makinesi, 4 bulaşık makinesi, 6 buzdolabı ve 4 televizyonu olduğu ifade edildi. Peker, koğuş duvarlarına asılmak üzere yağlıboya tablolar, 1 adet yaylı yatak, masa, sehpa ve tabure setleri, vazolar için yapma çiçekler, koğuşun tabanı için halıfleks, 6 kapılı elbise dolabı, birkaç top döşemelik kadife, dantel masa örtüleri, duvar saatleri, su arıtma cihazları ve dikiş aletleri de getirtti.

İddiaya göre bulunduğu bloktaki tuvaletlerin kırılıp yeniden yapılmasını isteyen Peker, bu amaçla tuvalet yapımında kullanılan malzemelerle fayansları ve özel tuvalet kokuları da aldırdı. Kaldığı D-2 koğuşunun duvarlarını yeniden boyatan Peker, çok miktarda boya ve astar maddesini de cezaevine soktu.

Peker'in cezaevine getirttiği eşyalar arasında en fazla dikkat çekeni, çok sevdiği öğrenilen kokoreçin makinesi oldu. Yemeklerine özen gösteren Peker'in mönüsünden ‘Rokfor’ peyniri de eksik olmadı. Yine bu süre içinde 100 adet koyunu cezaevine getirtip kestiren Sedat Peker'in etleri tutuklu ve hükümlülere dağıttığı bildirildi. Peker'in koğuşuna getirtmek isteyip başarılı olamadığı tek malzeme ise çanak anten oldu. Cezaevi yönetimi Peker'in bu istemini kabul etmedi.

İzin verilmeyen eşyalar arasında 2 adet video, 2 adet CINE 5 dekoderi, 1 adet ekmek kızartma makinesi ve 1 adet dikiş makinesinin yeraldığı ifade edildi. Peker'in aldığı prensip kararı gereği cezaevine girdiği tarihten bu yana ziyaretçi kabul etmediği sadece yakın adamı Mehmet Kurt ile görüştüğü kaydedildi. Cezaevine sokulan eşyaların da dikkat çekmemesi için kayıtlara Sedat Peker yerine Mehmet Kurt adına geçtiği öğrenildi.

Peker'in cezaevindeki lüks yaşantısı aktarılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, terör suçluları da dahil olmak üzere cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere ihtiyaç duydukları malzemeyi cezaevine almalarına izin verildiğini söyledi. Başsavcı Çitici, ‘Peki bu kadar eşya ile cezaevinde lüks bir yaşam kurabilir mi?’ sorusuna, ‘‘Sedat Peker'in kaldığı koğuş, zaten 50 kişilik bir koğuş. Burada ne kadar lüks yaşanabilir ki? Ancak, yine de konuyu inceleyeceğiz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!