Hap çetesine baskın!

Güncelleme Tarihi:

Hap çetesine baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 14:33

İstanbul’da, kaçak olarak üretilen cinsel içerikli ilaç ve zayıflama ürünlerini, kurdukları çağrı merkezi ve sosyal medya hesapları üzerinden satan 2 kişi yakalandı.  Yaklaşık 8 milyon lira değerinde 160 bin ürün ele geçti. İlaçlar 5 kamyona yüklenerek Emniyet'e götürüldü.

Haberin Devamı

Hap çetesine baskın
Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden cinsel içerikli ilaç satıldığı bilgileri üzerine başlattığı araştırmada, 2 kişinin bir kargo firması adı altında satış yaptığı belirledi.  Güvenlik Şube Müdürlüğü, Esenler İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte 4 adrese operasyon düzenledi.

Baskında, 62 bin 355 gıda takviye ürünü,  95 bin 110 cinsel performans artırıcı ilaç, 584 sahte parfüm çok sayıda sahte etiket ve kutu ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.  Ele geçirilen yaklaşık 8 milyon lira değerindeki ürün 5 kamyona doldurularak Emniyete götürüldü. Firmada çağrı merkezi kuran şüphelilerin, satış için sosyal medya ve interneti kullandığı belirlendi. Satış ve ödeme işlemlerinin ise 7 kadının çalıştığı çağrı merkezinden yönetildiği anlaşıldı. 
Esenler İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince incelenen ürünlerin, sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edildi. Ön incelemelerde sahte olduğu anlaşılan ürünlerin, nerede ve hangi şartlarda üretildiğinin de araştırıldığı belirtildi. Zararlı bileşenler içerebileceği belirtilen ürünlerden alınan numuneler İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi. Sahte ürünlerle ilgili bazı firmaların da şüphelilerden şikayetçi oldukarı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!