Hanımlarının yardım parasını köşede böyle beklediler

Güncelleme Tarihi:

Hanımlarının yardım parasını köşede böyle beklediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 12:32

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, Şartlı Nakit Transferi kapsamında dağıtılan eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı. İzdiham sırasında küçük çocuklar ezilme tehlikesi geçirirken, polis kadınları güçlükle sıraya koydu. PTT şubesinin köşesinde ise erkekler, eşlerinin yardım parasını anında tahsil etmek için bekledikleri görüldü.

Haberin Devamı

Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için uygulanan Şartlı Nakit Transferi’nden yararlanmak isteyen yüzlerce kadın, sabah erken saatlerden itibaren çocukları için verilen 30 ile 55 lira arasındaki eğitim yardımını almak için Kışla Mahallesi’nde bulunan PTT Şubesi’ne geldi. Aşırı kalabalık ve soğuk hava nedeniyle PTT önünde kuyruğa giren kadınlar, görevliler tarafından burada gruplar halinde içeriye alındı. Kuyrukta bekleyen kadınlar arasında sık sık sıra nedeniyle tartışmalar yaşanırken, bir an önce içeri girmek istemeleri zaman zaman izdihama yol açtı. Bir an önce gişelere ulaşmak için oluşan izdihamda bazı kadınlar ile yanlarında bulunan çocukları ezilme tehlikesi geçirdi. Görevlilerin engellemekte başarısız olduğu izdihamda, içeri girmeyi başaran kadınlar, uzun bekleyişin ardından paralarını alabilmenin mutluluğunu yaşadı. Yoğunluk üzerine PTT şubesine gelen polisler, birbiriyle tartışan kadınları güçlükle sıraya koymaya çalıştı.

EĞİTİM YARDIMI İZDİHAMINDAN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

KADINLAR BİRBİRİNİ EZDİ / WEB TV 

İlçede 25 bin 450 öğrencinin yararlandığı Şartlı Nakit Transferi uygulaması kapsamında her 3 ayda bir kuyruğa girdiklerini ve ezilme tehlikesi yaşayan birçok kadın gazetecilerden yüzlerini gizledi. Kadınlar, "Çocuklarımız için verilen paraları almaya geldik. Saatlerce kuyruğa giriyor ve verilen üç kuruş parayı alıyoruz. İhtiyacımız olmasa bu çile çekilmez ama maalesef hepimizin bu paraya ihtiyacı var. Artık bu çile sona erdirilsin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!