Hangi çağdayız

Güncelleme Tarihi:

Hangi çağdayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da Frig Vadisi’nde incelemelerde bulunduktan sonra geldiği Döğer Beldesi’nde kendisi için bir dananın kurban edileceğini görünce aracını durdurdu.

Hayvanın kesilmesini istemeyen ve korumalarla haber gönderen Günay, dananın hemen yerden kaldırılmaması üzerine kendisi de arabadan inerek duruma tepki gösterdi. Her yerde her zaman hayvan kurban etmenin doğru olmadığını belirten Günay, “Bu nasıl bir uygulama? Hangi devirde yaşıyoruz? Ne var da bu hayvanı keseceksiniz? Kurban kesmenin de bir yeri ve zamanı vardır. Yazık değil mi bu hayvana? Dini ibadetlere biraz saygınız olsun” diye konuştu.
Gezisi sırasında ilk olarak İhsaniye İlçesi Ayazini Beldesi’ne giden Bakan Günay, burada kaya yerleşimleri ve kaya mezarlarını gezdi. 3 bin yıllık at yolundan yürüyen Günay, yürüyüş sırasında haşhaş kapsülü koparıp haşhaşın tadına baktı. Kaya mezarlarına tırmanırken tehlikeli olmasına rağmen korumalarından yardım almayan Bakan Günay, “Bakın iyi çekin. Şimdi düşeceğim kayaların üstünden. Düşüşümü kaçırmayın” diye espri yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!