Hanedan’ın önemli isimleri katılmadı

Güncelleme Tarihi:

Hanedan’ın önemli isimleri katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 00:00

TRT’nin hazırladığı ve önümüzdeki günlerde yayına girecek olan "Osmanlı’nın Sürgünü" belgeselinin tanıtımı için Dolmabahçe Sarayı’nda geçtiğimiz salı gecesi verilen ve çok sayıda hanedan mensubunun katıldığı davet, Osmanoğlu ailesi içerisinde büyük tartışma yarattı. Hanedanın önemli isimlerinin davete katılmamaları dikkat çekti.

DOLMABAHÇE Sarayı’ndaki davette, Osmanoğulları’nın en önemli isimleri hazır bulunmadılar. TRT’nin organizasyonuna katılmayanların başında, Osmanoğlu ailesinin 95 yaşındaki "reisi" Osman Ertuğrul geliyordu. İkinci Abdülhamid’in torunu olan Osman Ertuğrul, şu anda İstanbul’da bulunuyor ve "Osmanlı tahtının várisi" kabul ediliyor.

TÜRKİYE’NİN ZARARINA
 
Davete gitmeyen bir diğer önemli isim de, Sultan Vahideddin ile Halife Abdülmecid Efendi’nin torunu olan Neslişah Sultan (Osmanoğlu). Uzun yıllardan bu yana İstanbul’da yaşayan ve katıldığı davetlerde çekilen fotoğrafları basında sık sık yeralan Neslişah Sultan’ın yanı sıra kızkardeşi Necla Hibetullah Sultan, İkinci Abdülhamid’in yine İstanbul’da yaşayan torunu Neslişah Saffet Sultan, Sultan Abdülmecid’in soyundan gelen Fevziye Sultan ile Osmanoğlu ailesinin "iki numaralısı" olan Burhaneddin Cem de Dolmabahçe Sarayı’ndaki davete gitmediler. TRT’nin davetine katılmayı reddeden bir hanedan mensubu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada "Bu şekilde tartışma yaratacak toplantılar sadece ailemizi değil, memleketimizi de küçük düşürür" dedi. Sürgüne gönderildikleri 1924 yılından bu yana sessiz kaldıklarını ve basınla temas etmemeye özen gösterdiklerini hatırlatan hanedan mensubu konuşmasına şöyle devam etti: "Siyasetle hiçbir zaman uğraşmadık, gazete sayfalarında bile görünmemeye çalıştık. Ama, bazı genç akrabalarımız yıllar boyunca itina gösterdiğimiz bu kuralı şimdi unutmuş görünüyor ve kendi reklamlarını yapmaya çabalıyorlar. Bu ülke, 600 sene boyunca ailemizin adıyla anıldı. Bu reklam merakı, dolayısıyla sadece ailemize değil, bir zamanlar ’Osmanlı İmparatorluğu’ olan Türkiye’ye de zarar verici bir hale geliyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!